°C 21

Goričkoj frizerki i gradonačelniku priznanja Obrtničke komore

20.03.2018.

Ivana Crnković

Priznanja i zahvalnice danas su primili najzaslužniji obrtnici i promotori obrtništva povodom 23. Dana Obrtničke komore Zagreb, a među njima su i dvoje Velikogoričana.

U prostorijama Obrtničke komore Zagreb jutros je svečano obilježen Dan obrtničke komore. Uz brojne uzvanike događaju su prisustvovali i gradonačelnik Dražen Barišić, predsjednik Udruženja obrtnika Velika Gorica Vladimir Birek te predsjednica Ceha frizera, kozmetičara i pedikera UO Velika Gorica Marijana Tretinjak.

Tom prilikom predsjednik zagrebačke Komore Mirza Šabić uručio je priznanja zaslužnim obrtnicima i onima koji su pridonijeli razvoju i promociji obrtništva u zagrebačkoj regiji. Priznanje Zlatni krug za potporu obrtništvu primio je gradonačelnik Dražen Barišić.

-Vi, obrtnici i poduzetnici, ipak vidite rezultate svojih ruku, svojih djela i dajete i izgrađujete društvo, a često društvo vam to ne vraća na bilo kakav način. Stigmatizirani ste, što nije dobro i s pozicije gradonačelnika trebamo se zahvaliti za sve ono što ste stvorili, naučili druge, što ćete ostaviti obrtnicima poslije vas, jer i nakon vas ostaju druge generacije obrtnika, tradicije i želim se zahvaliti na ovoj nagradi i čestitati svim obrtnicima koji su danas primili priznanja-kazao je Barišić po primitku priznanja.Ono što posebno veseli je da u Gorici i dalje ima mladih obrtnika koji se svim silama trude izgraditi svoj obrt i isklesati svoj zanat te oduprijeti negativnom trendu gašenja malih obrta. Jedna od njih je i Viktorija Đurašin iz Kuča koja je primila priznanje "Mlada obrtnica" koje se dodjeljuje obrtnicima do 35. godina starosti za budući doprinos u razvoju obrtničkog komorskog sustava i obrtništva u cjelini.

-Ovo mi je jedna dodatna motivacija koja čovjeka podsjeća da se svaki pošteni rad vidi i isplati te će mi ovo priznanje dati još više elana za rad i ustrajnost u obrtništvu Velike Gorice-rekla je Viktorija Đurašin ponosna na priznanje koje joj je dodjelila Obrtnička komora Zagreb, a na nagrade Velikogoričana ponosni su i u Udruženju obrtnika, pa i u Cehu.-Iznimno sam ponosna što se ljudi iz mog ceha trude i promiču obrtništvo i poduzetništvo te mi je čast što je upravo frizerski obrt iz našeg grada odabran za ovo priznanje. To znači da smo na dobrom putu i spremni za nove uspjehe u poslu-kazala je predsjednica Ceha frizera, pedikera i kozmetičara Marijana Tretinjak.