°C 7

Grad će zatražiti reviziju Studije o utjecaju na okoliš asfaltne baze

18.04.2017.

Juraj

Grad Velika Gorica je grad koji teži investicijama, želi razvoj, nova radna mjesta, opremanje komunalne infrastrukture, ali ne želi ništa bez lokalne zajednice, odnosno protivno željama i potrebama lokalnog stanovništva, poruka je koja stiže iz gradske uprave uoči današnjeg sastanka na temu gradnje asfaltne baze u Donjoj Lomnici.

Budući da je Strabag kupio zemljište od privatnih i lokalnih vlasnika u taj odnos se Grad ne želi miješati, ali želi garanciju da su poštovani svi ekološki kriteriji da bi Donja Lomnica dobila nova radna mjesta, a da bi zdravstveni standardi ostali kao i do sada. Tu kompromisa nema, poručuju iz Grada.

- Kao gradonačelnik sam tu da zastupam interese građana. I to sam u svom dosadašnjem radu dokazao. Isto tako, kao gradonačelnik sam odgovoran za zakonitost rada gradske uprave. Tako će biti i u ovom slučaju. Gradske službe samo su slijedile zakonsku proceduru i vodile se dokumentima višeg reda. No, to ne znači da je to gotovo. Ukoliko mještani Donje Lomnice ne žele asfaltnu bazu, ja ću, zajedno s njima, tražiti način da je ne bude. Zakoniti način. Stvari ne želim rješavati na ulici i na političkim skupovima. Vrijeme je izbora i jasno je da svi moji protukandidati žele skupiti političke bodove na ovom slučaju. A gdje su bili jučer i gdje će biti sutra? Moj cilj nije politički. Moj je cilj dobrobit Donje Lomnice i njezinih stanovnika, što sam nebrojeno puta do sada dokazao – izjavio je gradonačelnik Dražen Barišić koji se sa vijećem Mjesnog odbora Donje Lomnice sastao danas na službenom sastanku.

Na navedenom sastanku zaključeno je kako će Grad učiniti sve da pokuša zaustaviti započete radove dok se ne riješi cjelokupna situacija. Paralelno s time će se okupiti tim stručnjaka i bit će zatražena revizija Studije utjecaja na okoliš kao i pravne mogućnosti koje Gradu i Lomničanima stoje na raspolaganju. S predstavnicima Mjesnog odbora i Lomničana gradonačelnik će biti u kontaktu svakodnevno i zakonitim putem rješavati problem.