°C 25

Grad: Tražimo najbolje rješenje za Kučki most

11.08.2017.

Juraj

Grad Velika Gorica traži najbolje rješenje za što hitnije uspostavljanje prometovanja na mostu iznad kanala Sava-Odra, a koji je zatvoren zbog nesigurnosti, priopćili su iz Gradske administracije koja je danas organizirala sastanak s predstavnicima mjesnih odbora Turopolje , Vukovina , Buševec, Kuče , Gornje Podotočje , Rakitovec, Mraclin , Staro Čiče, Čička Poljana i načelnikom općine Orle.

- Sigurnost građana je najvažnija i ne smije se dozvoliti ičija ugroza života. Svjesni činjenice koliko ovaj most znači lokalnom stanovništvu, već smo pokrenuli korake za pronalaženje najboljeg rješenja - istaknuo je zamjenik gradonačelnika Ervin Kolarec, uz napomenu kako je Grad zatražio i sastanak s Hrvatskim vodama koje bi se trebale uključiti u rješavanje problema.

Predstavnici Mjesnih odbora i Grada Velike Gorice zaključili su kako će prvi korak biti traženje rješenja, a na preporuku struke, kako bi postojeći most  mogli sigurno koristiti biciklisti, pješaci i osobni automobili, a sljedeći je korak trajno rješenje za promet svih kategorija.

- Rješavanje ovog problema prioritet je za Grad Veliku Goricu i sigurno nećemo iznevjeriti naše sugrađane. Sljedeći sastanak održat ćemo za desetak dana, a do tada ćemo imati sve potrebne informacije struke i ostalih subjekata koji će biti uključeni u sanaciju mosta - zaključio je Kolarec.