°C 23

HDZ okupio većinu za Gradsko vijeće, Karas predsjednik

14.06.2017.

Juraj

Gradsko vijeće imat će čvrstu većinu s 19 od 31 vijećnika pod okriljem koalicije na čelu s HDZ-om, a upravo je ta većina danas potvrđena koalicijskim proširenjem u savez šest stranaka – HDZ-HSLS-HSU-BM365-HSP-HČSP-a.

Nakon lokalnih izbora u kojem su sudionici nove koalicije pred birače izašli u opcijama HDZ-HSLS-HSU, HSP-HČSP te BM365, postizbornim sporazumom je stvorena većina za Gradsko vijeće kojim će predsjedati g. Neven Karas iz Stranke rada i solidarnosti – Bandić Milan 365.

- Sastavili smo zajednički program koji ćemo provoditi, nemoguće je to raditi bez podrške Gradskoga vijeća i izražavam zadovoljstvo izborom g. Karasa kao predsjednika i značajnim brojem od 19 vijećnika u Vijeću. Nažalost, u mnogim gradovima će politička stabilnost biti nekonzistentna i bit će teško provoditi programe, no u našemu gradu nastavljamo dalje putem koji smo započeli 2009. godine te ćemo 2021. isporučiti našim sugrađanima rezultat za koji smo dobili povjerenje – poručio je gradonačelnik u trećem mandatu Dražen Barišić kojemu su zamjenici iz redova HDZ-a Ervin Kolarec i Krešimir Ačkar.

Upravo je predsjednik Gradske organizacije HDZ-a g. Ačkar iskazao zadovoljstvo korektnim koalicijskim pregovorima u kojima je potvrđen program "kako bi se Velika Gorica razvijala po mjeri svakog čovjeka".

- Moram izraziti zadovoljstvo zbog ovako bogate i kvalitetne koalicije koja nudi prosperitet i bolju budućnost našemu gradu, koja pokriva sve segmente društva i svaki građanin Velike Gorice može se pronaći u ovoj koaliciji – rekao je predsjednik goričkog HDZ-a koji je na čelu vladajuće koalicije.

U ime pojačanja vladajućoj koaliciji, Stranke rada i solidarnosti – Bandić Milan 365, Hrvatske stranke prava i Hrvatske čiste stranke prava, suradnju na zajedničkom programu je potvrdio Zvonko Kunić.

- Nakon burne kampanje i rezultata izbora od ponedjeljka, kada se predviđa sjednica Vijeća, ćemo zajedno krenuti u nove pobjede. Moram napomenuti da je našem susjednom gradu Zagrebu slična koalicija pred nama i kako je g. Bandić ponovno izabran za gradonačelnika to nam otvara mogućnost još bolje i čvršće suradnje s gradom u susjedstvu – poručio je g. Kunić.

Čelnici koalicijski stranaka najavili su kako se koalicija bazira na zajedničkim programskim osnovama, a ne podjelom fotelja, te ističu kako očekuju realizaciju svih programa koje su pojedinačno kao stranke isticali u izbornoj kampanji. Dodaju i kako će, poštivajući demokratske standarde, uz predsjednika Vijeća iz stranke MB365, te potpredsjednika iz HDZ-a, drugo potpredsjedničko mjesto te pripadajuća mjesta u odborima prepustiti oporbi.

Galerija slika

HDZ okupio većinu za Gradsko vijeće, Karas predsjednik HDZ okupio većinu za Gradsko vijeće, Karas predsjednik HDZ okupio većinu za Gradsko vijeće, Karas predsjednik HDZ okupio većinu za Gradsko vijeće, Karas predsjednik HDZ okupio većinu za Gradsko vijeće, Karas predsjednik