°C 18

HEP će preko ljeta prokopati centar grada

14.06.2018.

Ivana Crnković

S današnjim datumom HEP-Toplinarstvo započet će radove na rekonstrukciji toplovoda u Velikoj Gorici u ukupnoj dužini od oko dva kilometra.

HEP-Toplinarstvo provodi rekonstrukciju i revitalizaciju toplovodne mreže centralnog toplinskog sustava Grada Velike Gorice s ciljem smanjenja distributivnih gubitaka toplinske energije i osiguranja sigurne i pouzdane opskrbe toplinskom energijom za sve krajnje kupce spojene na centralni toplinski sustav.

U 2018. godini planirana je rekonstrukcija i revitalizacija toplovodne mreže centralnog toplinskog sustava koja obuhvaća područje između kotlovnica u ulici M. Magdalenića 3, Kralja Dmitra Zvonimira 9 i Cvjetnom naselju 18 s pripadajućim toplovodnim priključcima.

-Prilikom radova na rekonstrukciji i revitalizaciji toplovodne mreže vrši se zamjena starih i dotrajalih čeličnih cijevi toplovoda koje su izolirane mineralnom vunom i položene u betonske kanale, novim predizoliranim čeličnim cijevima koje imaju puno bolja svojstva toplinske izolacije i ugrađen nadzorni sustav za detekciju propuštanja. Budući da područje radova obuhvaća uži centar Grada Velike Gorice, radovi su podijeljeni po etapama, kako bi se osiguralo minimalno ometanje korištenja gradskih trgova, ulica i parkova-izvijestili su iz Grada.

Predviđa se kako bi svi radovi, uključujući i završnu sanaciju zelenih površina i prometnica, trebali biti okončani najkasnije do 1. listopada 2018. godine.