°C 7

HRZ i PZO podržali Zrakoplovni dan u Velikoj Gorici

20.04.2017.

ivana

Zapovjednik Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane brigadni general Miroslav Kovač i gradonačelnik Dražen Barišić kao potpisnici Povelje prijateljstva "Velika Gorica -Grad zrakoplovstva " sastali su se jučer u vojarni „Pukovnik Marko Živković“.

HRZ i PZO, kao jedna od potpisnica Povelje prijateljstva - „Velika Gorica - Grad zrakoplovstva“, podržava ideju i cilj projekta promoviranja Grada Velike Gorice kao Grada zrakoplovstva, tim više što na njegovom području baziraju dvije postrojbe i Zapovjedništvo HRZ-a i PZO-a.

-Kvalitetna i konstruktivna suradnja s lokalnom samoupravom iznimno je važna za sve sastavnice Oružanih snaga RH, pa tako i za Hrvatsko ratno zrakoplovstvo- naglasio je general Miroslav Kovač i istaknuo kako će se HRZ i PZO aktivno uključiti već u sljedeći veliki projekt Grada - manifestaciju AIRVG2017 Zrakoplovni dan u Velikoj Gorici, koja će biti održana 13. svibnja 2017. na prostoru ZTC-a.Gradonačelnik Barišić istaknuo je kako je Velika Gorica grad u kojem je koncentrirano najviše zrakoplovnih subjekata na malom prostoru i po tome je jedinstven u Europi. Potpisnice „Povelje prijateljstva“ zainteresirane su za čvršću međusobnu suradnju, kako na dobrobit građana Velike Gorice tako i na dobrobit samih zrakoplovnih subjekata koji funkcioniraju na njenom području.

Hrvatsko ratno zrakoplovstvo i Grad Velika Gorica su tijekom sastanka definirali konkretna područja suradnje i moguće zajedničke projekte kojima će ojačati dosadašnju suradnju na obostrano zadovoljstvo.

(FOTO: HRZ i PZO)