°C 13

Humanitarkom žele urediti dječja igrališta

06.07.2018.

Ivana Ćurić

Suočeni s nedostatkom igrališta i dječjih sprava u više goričkih naselja gorički humanitarci predvođeni Dalijom Zubek zasukali su rukave i pokrenuli još jednu humanitarku namijenjenu djeci- Legalis playground.

- Pokrenula se nova humanitarka Legalis Playground s kojom želimo prikupiti sredstva za postavljanje dječjih igrališta u okolna mjesta oko Velike Gorice koja imaju veliki broj djece, a nemaju adekvatna igrališta. Na našu inicijativu prva se javila Maja Trupčević, potpredsjednica mjesnog odbora Obrezina koja se već duže vrijeme zalaže za uređenje dječjeg igrališta u Obrezini u kojoj ima preko 70-ero djece. Zamolila me je da im pomognemo do kraja opremiti igralište na koje bi još htjeli staviti pješčanik, vrtuljak, klackalicu i kombiniranu spravu za najmanje bebače-kaže Dalija Zubek i nastavlja:

- Saznala sam da okolna sela uopće nemaju dječja igrališta, a tamo živi više od 200 djece pa bi našu akciju usmjerili i na okolna mjesta poput Ščitarjeva i Sasa. Molimo sve koji znaju da je u nekim mjestima veća koncentracija mališana da se jave pa da pokušamo opremiti što više igrališta. Znamo da je taj sport dosta skup i da su prave, kvalitetne sprave s certifikatom jednostavno veliki zalogaj pa pozivamo sve ljude dobre volje, sve poduzetnike, sve klubove, sve političke stranke i sve institucije da nas podrže i doniraju u okviru svojih mogućnosti-ističe Dalija.

Svi koji žele sudjelovati u ovoj humanitarki mogu svoju donaciju uplatiti na poseban račun Legalisa s naznakom za "Legalis playground" HR0323600001501571417.

-Isto tako molimo da nam se jave firme koje se bave izradom certificiranih dječjih igrališta namijenjenih za javne površine i da nam pomognu u ostvarenju cilja, bilo s donacijom, bilo s popustom koji će nam omogućiti da opremimo što više igrališta. Pozivam sve poduzetnike da se priključe akciji i jedan dan izdvoje u korist akcije tako da prihod od neke usluge ili proizvoda kojeg prodaju doniraju za dječja igrališta-zaključila je gorička humanitarka i zahvalila se svima onima koji su već pomogli.