°C 23

Info sajam približio društveni aktivizam mladima

07.06.2017.

ivana

Kako se više aktivirati u društvu, gdje volontirati, što raditi u slobodno vrijeme, kako realizirati ideju o projektu, ili gdje saznati više o pojedinim srednjim školama? Odgovore na ova i druga pitanja mladi Velikogoričani mogu dobiti danas na Info sajmu za mlade koji se upravo održava u Novom Čiču i trajat će do 17 sati.

- Ovo nam je peta godina da organiziramo sajam informiranja, do sada smo uglavnom bili fokusirani na Zagreb, a sada smo odlučili približiti se ruralnim sredinama i ponuditi nešto njima. Sami cilj i vizija je da se okupe organizacije, škole, udruge svi koji rade za mlade, pokažu svoje aktivnosti, da se mladi informiraju kako se mogu uključiti i da bi motivirali mlade na rad u zajednici-rekla nam je Ivana Kuzmanić, predsjednica Udruge Zamisli koja u suradnji s KUD-om Čiče organizira ovaj Sajam.

Među izlagačima nalaze se škole, udruge za osobe s invaliditetom, udruge mladih, kulturno umjetničko društvo i to iz raznih krajeva, a svoje promidžbene materijale i programe predstavili su u dvorištu etno naselja Čiče.- Došli smo upoznati sve s radom naše udruge, ali i pozvati mlade da nam se pridruže u našem projektu koji je nagrađen od Zaklade Karlo Veliki, svake godine se odvija za vrijeme Dana mladih u kolovozu. Želimo pozvati mlade jer okupljamo sudionike iz osam zemalja i okupljamo predstavnike iz svake hrvatske županije, a zajedno ćemo kreirati nove smjerove aktivizma u društvu. Inače provodimo i treninge za mlade, razmjene, vodimo projekt "Matematički junaci" za djecu prvih i drugih razreda gdje kroz radionice rješavaju zadatke na kreativni način i subotom nam dolazi oko 130 djece na matematičke radionice- rekao nam je Dubravko Šopar,predsjednik udruge Impress iz Daruvara koja svoj rad također prezentira mladima u Novom Čiču, a na Info sajam stigla je i Mreža udruga Zagor iz Zaboka.

-Mreža udruga Zagor ima sjedište u Zaboku i predstavljamo što radimo s naglaskom na mlade, što postoji i kako se uključiti i aktivirati u društvu, već 10 godina djelujemo na jačanju organizacija na području Krapinsko-zagorske županije. Imamo volonterski program, Centar za mlade, i program razvoja civilnog društva- rekla nam je Ivana Radanović, koordinatorica Mreže.

Za sve one koje zanimaju upisi u srednje škole tu je Zrakoplovna tehnička škola "Rudolf Perešin", učenici Srednje strukovne škole, ali i djelatnici Policijske postaje Velika Gorica.-Tu smo za sva pitanja mladih, ako ih zanima kako postati policajci uputit ćemo ih u to, promovirat ćemo programe prevencije, o sigurnosti u prometu i drugo. Pripremili smo za one najznatiželjnije i simbolične poklone -rekao nam je Ivan Josić iz PP Velika Gorica.

Upravo u etno naselju jednom tjedno svoja vrata otvara Info točka za mlade koja je također izložila svoj program.

-Sudjelujemo kao Info centar na Sajmu informiranja i predstavljamo ono što nudimo mladima u Gorici i Novom Čiču te smo stavili i kutiju na svoj štand u koju će mladi moći ubaciti svoje želje o sadržajima i programima koje žele preko ljeta i pozivamo sve da dođu u Info centar od 9 do 17 svakog dana, osim utorkom kada smo otvoreni od 12 do 15 ili u Info točku u Novom Čiču utorkom od 15 do 20 sati-rekla je Ana Peternac Bučan iz Info centra mladih. I Gorički klub mladih predstavio se sa svojim promo materijalima:

-Ovo je prvi Sajam informiranja mladih u Velikoj Gorici i nadamo se da će toga biti češće kod nas-zaključila je Mirna Gajski Jolić iz Odjela za mlade Grada Velike Gorice.

Galerija slika

Info sajam približio društveni aktivizam mladima Info sajam približio društveni aktivizam mladima Info sajam približio društveni aktivizam mladima Info sajam približio društveni aktivizam mladima Info sajam približio društveni aktivizam mladima Info sajam približio društveni aktivizam mladima Info sajam približio društveni aktivizam mladima Info sajam približio društveni aktivizam mladima Info sajam približio društveni aktivizam mladima Info sajam približio društveni aktivizam mladima Info sajam približio društveni aktivizam mladima