°C 21

Komunalne probleme prijavljivat ćemo klikom miša

28.04.2017.

ivana

Prije dvije godine Grad Velike Gorica započeo je projekt informatizacije i informatičkog povezivanja gradskog komunalnog sustava: Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i promet koji obuhvaća i Komunalno i Prometno redarstvo, te gradska komunalna poduzeća.

Izgrađen je komunalni informacijski sustav koji obuhvaća niz modula putem kojih se upravlja održavanjem prometnica, zelenih površina, javnom rasvjetom, telekomunikacijskom infrastrukturom, vodovodom i kanalizacijom, odvozom smeća, reklamnim površinama…

- Naš je cilj u potpunosti informatizirati sve komunalne aktivnosti, kako bi se sve intervencije ubrzale i sustavno evidentirale. U našem novom Komunalnom centru VG Goričanka osigurali smo prostor za kontrolni centar ili tzv. „pametnu sobu“ iz koje će se nadzirati  promet, sigurnost i ostali aspekti života jednog modernog  grada.

Komunalni informacijski sustav ovih je dana nadograđen i modulom za prijave građane, tako da će svi Velikogoričani putem računala ili mobilnih uređaja moći prijaviti komunalne probleme i zatražiti intervenciju. Sustav će u javni rad kroz dva tjedna.

- Nazvali smo ovaj sustav prijava građana „VG48“ jer će sve prijave morati biti riješene u roku od 48 sati ili ako ih ne bude moguće riješiti u tom vremenu, građani će dobiti informaciju što i u kojem vremenu će biti učinjeno – dodao je gradonačelnik Barišić.

Informatizacija i informatička integracija komunalnog sustava jedan je od ciljeva Strategije „Velika Gorica – Pametan grad“ koje su izradili Grad Velika Gorica i gradska Razvojna agencija „VE-GO-RA“.