°C 18

Koncertni tjedan uz Slavonske Lole, Jacquesa...

11.12.2018.

Juraj Odrčić

Povodom Dana Grada Velike Gorice i u okviru manifestacije „Prosinac u Gorici“ kraj tjedna nam donosi zanimljive koncertne dane.

Kod Muzeja Turopolja, u četvrtak, 13. prosinca rođendanska proslava počinje u 19 sati nastupom akrobata, žonglera i gutača vatre, a nakon njih jedan od omiljenih slavonskih bendova, popularne Slavonske lole zabavljat će Goričane. Tamburaši iz Đakova do sada su objavili osam studijskih albuma na kojima se nalaze brojni hitovi, a široj publici poznati su po uspješnicama „Moj bagreme“, „Sve je ona meni“, „Duša bećarska“, „Vesela je šokadija“ i „Ej Kato, moje zlato“.

U petak, također kod Muzeja Turopolja, u 20 sati  moći ćete uživati u koncertu na otvorenom simboličnog naziva „Goričani za Goričane.“ Nastupat će velika imena hrvatske glazbene scene – Jacques Houdek, Ivana Kindl i Vanda Winter, sve redom glazbenici s goričkim korijenima, a za zagrijavanje bit će zaduženi tamburaši Harmonije.

Oba koncerta na otvorenom su besplatna, u četvrtak nas očekuje i vatromet, a dobru glazbu pratit će i birana gastro ponuda: mirisi medenjaka, kuhanog vina i raznih oblizeka… Ddovoljno je samo da se prepustite uživanju.

Glazba i za vikend

Nakon Slavonskih lola i koncerta "Goričani za Goričane" subota nam od 21 sat donosi goričke rock uzdanice Mel Camino, a u nedjelju se zabavljamo uz Barabe. Do kraja prosinca još nas očekuju glazbene večeri uz Duo Sunny Lu, Mixed Up Mary, The Changes, Retrodukcija, VS Angeline, Mungos Blues, Kings i Adastra!