°C -2

Kravarsko: Započeo program zapošljavanja žena vrijedan 2,5 milijuna kuna

01.08.2018.

Petar Brnada

Ministar rada i mirovinskog sustava mr.sc. Marko Pavić u ponedjeljak je načelniku Općine Kravarsko uručio Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za provedbu projekta „ZAŽELI – Program zapošljavanja žena na području Općine Kravarsko“ čime općina i službeno započinje s provedbom projekta vrijednog gotovo 2,5 milijuna kuna.

Riječ je o projektu koji se provodi u partnerstvu s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje - Regionalni ured Zagreb i Centrom za socijalnu skrb Velika Gorice, a nastao je kao odgovor na povećane potrebe žena, pripadnica ranjivih skupina, kako za edukacijom i stjecanjem novih znanja i vještina, tako i za prilikom za ulazak na tržište rada, a sve s ciljem sprječavanja socijalne isključenosti i smanjenja rizika od siromaštva žena u nepovoljnom položaju, kao i povećanja razine kvalitete života krajnjih korisnika, tj. osoba starije životne dobi i osoba u nepovoljnom položaju, koji će biti korisnici usluga pomoći.

Predviđeno trajanje projekta je 30 mjeseci, a cilj projekta je osposobiti i zaposliti na period od 24 mjeseca 14 žena iz ciljane skupine, koje će skrbiti o minimalno 70 krajnjih korisnika.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 2.448.600,00 HRK koji će se u potpunosti financirati fondovima EU.

Foto: www.esf.hr