°C 20

Kuće s bazenom za odmor svega nekoliko kilometara van Gorice

07.03.2019.

Romana Šimek

Želite pobjeći od gradske gužve, buke, automobila, odmoriti se u prirodi na svježem zraku? Pretražili smo što se nudi u okolici Velike Gorice, za sve one koji savršen odmor zamišljaju u drvenoj kućici, ali možda u nešto luksuznijoj varijanti.

Svega pet kilometara izvan Gorice možete provesti vikend u okruženju dostojnom pet zvjezdica. Vila koja se prostire na 350 metara kvadratnih, naziva ‘R&R ranch’ u Gradićima spektakularno izgleda već na fotografijama. U vili može odsjesti osmero ljudi, a na raspolaganju imaju četiri spavaće sobe te pet kupaonica. Cijene i prostorno uređenje možete pogedati na stranicama Airbnb-a.

Par minuta vožnje automobilom dalje od vile u Gradićima, u naselju Velika Buna nudi se još jedno takvo idilično mjesto za odmor. Kuća za odmor može primiri desetero ljudi, razmještenih u četiri spavaće sobe sa dvije kupaonice. U prizemlju se nalazi prostrani dnevni boravak, gdje možete uživati u pucketanju vatre iz kamina dok gledate omiljeni film.

Nedaleko od Velike Bune, u Podvornici na velikoj parceli od oko 10.000 m² proteže se još jedna vila za odmor. Tradicionalna drvena kuća, renovirana je uz posebnu pažnju posvećenu očuvanju nekadašnjeg izgleda. S prekrasnim travnjacima, cvjetnjacima, voćnjacima, vinogradom te jezerom.

Podno kuće se nalazi i predivno jezero sa vodopadom gdje se možete opustiti na starinskoj ljuljačci uz čašu dobrog vina. Za ljubitelje aktivnog odmora se u okolici objekta nalaze mnogobrojni puteljci i biciklističke staze kroz šumu.

Nešto jednostavnije 'seoske' kućice

Na prekrasnim brežuljcima Vukomeričkih gorica nalazi se seoska kućica za odmor Podgaj, u mjestu Šiljakovina. Uređena je u spoju modernog i rustikalnog stila. Okružena je prirodom, mirom i tišinom te pruža sve za odmor i odmak od gradske vreve. Idealna je za romantični bijeg iz svakodnevnice. Iz kuće se pruža predivan pogled na Zagreb.

 

 

U blizini nalazi se i Eko imanje koje nudi dvije hiže, hižu Vlado i Barbara, za šest  osoba, funkcionalnu kuhinju, veliki frižider, saunu, tuš i veliko dvorište sa privatnom šumom i voćnjakom u kojem rastu haskapi, tayberry, aronia, maline, kupine, šisandre, mongolske borovnice.

 

foto: Airbnb