°C 22

Kuče: Ukrao televizor, računalo i žestice

14.09.2018.

Ivana Ćurić

U proteklih tjedan dana velikogorička policija zabilježila je ukupno 41 događaj od čega je bilo 15 kaznenih djela, tri nasilja u obiteljima i 11 prometnih nezgoda.


Ponovno je zabilježeno nekoliko provala u stanove i kuće. Jedan pokušaj dogodio se u Šibenskoj ulici na Podbrežnici gdje je lopov provalio u kuću 64-godišnje žene.


-Na licu mjesta obavljen je očevid i utvrdili smo da je očevid je nepoznati počinitelj prikladnim alatom obio cilindrični uložak brave, ušao u kuću, ispremetao stvari, no iz nepoznatog razloga odustao je od namjere i otišao u nepoznato ništa neotuđivši. Otala je samo šteta na vratima-izvijestili su iz policije.


Provala koja nije ostala na pokušaju nažalost po vlasnika dogodila se u Kučama. Na meti je bila obiteljska kuća u Ulici braće Radić.


-Provala se dogodila u vremenskom periodu od 1. do 7. rujna, a prijavljena je nešto kasnije. Lopov je ušao u dvorište, došao do prozora, demontirao roletu, obio prozor i ušao u kuću gdje se kretao po svim prostorijama i ispremetao stvari. Potom je ukrao televizor, prijenosno računalo i žestoka pića i iznio ih kroz balkonska vrata te otišao u nepoznato-kažu u velikogoričkoj policiji. Time je oštetio vlasnika za oko 5.000 kuna.


Ostavljanje torbi, novčanika i vrijednih predmeta u parkiranom automobilu nikako se ne preporučuje, no ponovno se dogodio jedan slučaj krađe iz vozila i to na groblju u Ščitarjevu. Tamo je nepoznati lopov prišao vozilu 80-godišnjeg vlasnika i iz automobila ukrao novčanik s novcem i dokumentima. Šteta iznosi tisuću kuna.