°C 21

Lomničani ponovno najbolji u županiji i idu na Državnu smotru

26.06.2017.

Juraj

Kulturno umjetničko društvo „Nova zora“ iz Donje Lomnice ponovilo je prošlogodišnji rezultat sa Županijske smotre folklora te kao najbolje društvo  putuje na državnu smotru.

Lomničani su ove subote predstavljali  svoj grad Veliku Goricu na 20. Jubilarnoj Svetoivanjskoj smotri  izvornih folklornih skupina Zagrebačke županije koja se održala u Kulturnom centru Sveti Ivan Zelina. U natjecateljskom dijelu sudjelovalo je deset kulturno umjetnički udruga - HPD „ZELINA“, KUD „OBREŠKA“, KUD „VELEŠEVEC“, KUD „SELJAČKA SLOGA „KUPINEC, KUD „OGRANAK SELJAČKE SLOGE“ LUPOGLAV, KUD „BUKEVJE“, KUD „KUPLJENOVO „ ZAPREŠIĆ, KUD „SVETA NEDJELJA, KUD „NOVA ZORA“ DONJA LOMNICA, KUD „DESINEC“.

- Možemo s ponosom reći da smo u ovih 20. godina na smotri u Zelini bili 18 puta i da smo zadržali naše prvo mjesto do današnjeg dana u izvornom folkloru. Stoga se od srca zahvaljujem kako našim voditeljima prijašnjim i sadašnjim, ali posebna i velika hvala svim članovima na trudu, kao i izdržanoj subotnjoj vrućini u nošnjama. Pokazali smo još jednom da nam je stalo do našega KUD-a - poručila je tajnica Zlatica Krznarić dodavši i da se vesele Državnoj smotri.

Uz njih na Državnu smotru idu i KUD Kupljenovo te KUD Obreška.

Državna smotra, odnosno 24. Susret Hrvatskih folklornih ansambala izvornih folklornih skupina, u organizaciji Hrvatskog sabora kulture, ove će se godine održati u listopadu u Sisku, a tamo će Lomničani zasigurno još jednom pokazati koliko uspješno njeguju folklornu baštinu. Podsjetimo, prošle godine na Državnoj smotri u čakovcu Lomničani su bili drugi u kategoriji koreografiranog folklora.