°C 15

Lomnici dvorana, Kvaterniku učionice, stolarija za Rakitovec i Buševec

18.08.2018.

Ivana Ćurić

Nova školska godina polako kuca na vrata. Hodnici će se uskoro ponovno ispuniti dječjom grajom, klupe učenicima, a kako bi nastava od jeseni bila što kvalitetnija izvode se i brojni radovi po školama.

Učenici Područne škole Nikole Hribara u Donjoj Lomnici od ove jeseni više će uživati na satu Tjelesne i zdravstvene kulture jer škola dobiva uređenu dvoranu.

-Nastavljamo s uređenjem infrastrukture područnih škola u ruralnim područjima Grada Velike Gorice. Nakon što smo uveli jednosmjenski rad u PŠ Dubranec i Lukavec uređena je međukatna konstrukcija u PŠ Mičevec. Grad Velika Gorica trenutno uređuje sportsku dvoranu u PŠ Donja Lomnica. Dio škole uređuje se u dvoranu po standardima struke kako bi djeca nastavu TZK-a odrađivati tijekom cijele godine u adekvatnom prostoru i s odgovarajućom sportskom opremom-rekao nam je dogradonačelnik Krešimir Ačkar.


Ističe kako se će se mijenjati i kompletna stolarija u Područnim školama u Rakitovcu i Buševcu kako bi se poboljšala energetska učinkovitost u tim objektima.

Ove godine uređen je i prilaz OŠ Velika Mlaka, a osvježene su i dotrajale učionice. U OŠ Ščitarjevo dvije učionice dobit će novi parket te će se iste okrečiti.

Radovi ovog ljeta nisu izostali ni u matičnim školama.

-U OŠ Eugena Kvaternika uredit će se informatička učionica, obnavlja se Školska knjižnica, a još jednu učionicu škola će dobiti na prostoru atrija-rekao je Ačkar.

U OŠ Jurja Habdelića ove školske godine s radom kreće nova kuhinja, a uvodi se i produženi boravak kojeg je lani dobila OŠ Vukovina, dok je u Kumičiću pojačan.

Nakon asfaltiranja parkirališta OŠ Eugena Kumičića sada će se urediti i prilaz školi iz Kolodvorske ulice što je bio jedan od zahtjeva roditelja prošle godine. Prilaz će pratiti i pješačka staza kako bi učenici što sigurnije stigli do škole.

Projektna dokumentacija za energetsku obnovu uz pomoć EU fondova spremna je za OŠ Nikole Hribara te slijedi aplikacija na natječaj kada se za to stvore uvjeti, a ono najvažnije:

-I ove godine Grad Velika Gorica osigurao je besplatne udžbenike i radne bilježnice za sve učenike - zaključio je Ačkar kako se novac poreznih obveznika za školstvo dobro raspodijelio.