°C 3

Milijuni u Turopolje: Gradit će se pogon za proizvodnju parketa

17.04.2018.

Redakcija

U Turopolju bi uskoro mogla započeti izgradnja pogona za proizvodnju višeslojnog parketa, piše Jutarnji list.

Riječ je o zajedničkom projektu čakovečke tvrtke Pana i austrijskog Weitzer Parketta vrijednom više od 10 milijuna eura koje bi trebalo donijeti 100 novih radnih mjesta.

U priopćenju se navodi da Weitzer Parkett u Panu namjerava uvesti svoju tehnologiju za proizvodnju višeslojnog parketa, kao i ostala inovativna znanja i tehnologije te ujedno omogućiti pristup prodajnoj mreži parketa na svjetskom tržištu. 

-Sklapanjem Joint Venture sporazuma Weitzer Parkett raste i osnažuje svoju grupu zajedničkim ulaganjem u Turopolju. Dvije obiteljske tvrtke, Weitzer Parkett i Pana, od ožujka 2018. godine koriste sinergije u tehničkom znanju i tržišnom potencijalu. Napravljen je još jedan korak prema internacionalizaciji Weitzer grupe. Nova proizvodna lokacija u Hrvatskoj pridružila se našim postojećim proizvodnim lokacijama u Weizu i Güssingu u Austriji te Gyékényesu u Mađarskoj- rekao je u ime tvrtke Weitzer Parkett Miljenko Hrman.

Iz Pana su poručili da su njihova tradicija i poslovni principi kojima su vjerni bili glavni čimbenici u odluci za zajedničku investiciju.

Kako kažu, dok će Weitzer Parkett kao jedan od vodećih proizvođača parketa u Europi uvesti moderne tehnologije u njihovu proizvodnju, oni će s druge strane ponuditi vrijedne i vješte radnike te znanje o proizvodnji koje posjeduju.

Foto: Jutarnji list