°C 19

Mladi logopedi pobijednici 2. #StartupVG-a

18.04.2018.

Maja Ivčić

Mladi iz cijele hrvatske proteklog su vikenda u našem gradu sudjelovali na #StartupVG natjecanju. Bilo je to već drugo izdanje tog hvalevrijednog projekta kroz koji se mladi natječu u razvijanju ideja i poduzetničkih pothvata.

Kroz dva dana mladi su, podijeljeni u timove, imali prilike razvijati svoje poduzetničke ideje, potom definirati poslovni model, marketinški plan te pripremiti prezentaciju i na kraju prezentirati svoj projekt.

Među 16 ekipa koliko ih se ove godine natjecalo pobjeda je pripala mladim logopedima - ekipi Zabavnica Pia Mia i njihovom projektu razvoja portala Logoped.hr.

- Radili smo na portalu proteklih sedam mjeseci i na temelju portala i publike koju smo skupili razvijamo jedan projekt koji možemo ponuditi roditeljima, učiteljima, odgajateljima, logopedima... Proteklih sedam mjeseci intenzivno radimo, uređujemo portal, pišemo članke, tražimo vanjske suradnike, publiku, sve je vodilo k tome da smislimo konkretan proizvod koji možemo ponuditi roditeljima jer je potražnja za materijalom za djecu jako velika-rekla nam je Lucija Kovačić članica pobjedničkog tima.

Najbolji projekt mladih logopeda

Jedan od začetnika tog projekta, koji je ove godine osvojio stručni žiri, je i naš sugrađanin Mario Dilberović koji nam je objasnio kako u nastavku kreću s izradom "Zabavnice" koju su ovom prilikom predstavili.

-Odlučili smo roditeljima ponuditi direktni materijal koji im može poslužiti u radu s njihovom djecom a to je Zabavnica - slikovnica s popratnom aplikacijom proširene stvarnosti. Mi do sada imamo skicu glavnog lika, dio priče, a svakako ćemo nastaviti s time jer smo počeli i prije Startup-a - objasnio nam je Mario.

Pohvalivši projekt #StartupVG istaknuo je kako je ovo bila izuzetna prilika za razmjenu iskustava s uspješnim poduzetnicima što će im svakako koristiti u daljnjem razvoju vlastitog projekta.

-Start up nam je bio prilika da od ljudi koji su uspjeli s nečim u životu dobijemo informacije-kazao je Dilberović.

Grad potiče mlade poduzetnike

Interes za ovo, već drugo izdanje natjecanja #Startup VG, ne jenjava, ističu iz Grada Velike Gorice koji su jako zadovoljni kreativnošću mladih Velikogoričana, ali i drugih sudionika.

- Gledajući ove mlade ljude i potencijal koji imaju baš sam oduševljen cijelom pričom. Možemo biti zadovoljni. Ove godine su još kvalitetniji timovi, ozbiljnije su shvatili cijelu priču tako da su izbrusili malo više svoje ideje - kazao nam je pročelnik Gradskog odjela za poduzetništvo, investicije i EU fondove Domagoj Ilečić.

-Ovo je dugoročna priča i projekt kojim mi kao Grad želimo potaknuti mlade da budu poduzetni da se bave poduzetništvom, to je bio način da mi njih motiviramo i da razmjenjuju iskustva s iskusnim poduzetnicima i mentorima te da ih nekako ohrabrimo da i oni krenu u svijet poduzetništva-kazao je Ilečić.

Mlade poduzetnike Grad Velika Gorica prati bespovratnim sredstvima za pokretanje poslovanja i osnivanje novih tvrtki, a u planu je izgradnja poduzetničkog inkubatora u kojem bi mladi poduzetnici imali priliku raditi i uz mentorsku podršku dalje razvijati svoje ideje.

Galerija slika

Mladi logopedi pobijednici 2. #StartupVG-a Mladi logopedi pobijednici 2. #StartupVG-a Mladi logopedi pobijednici 2. #StartupVG-a Mladi logopedi pobijednici 2. #StartupVG-a Mladi logopedi pobijednici 2. #StartupVG-a