°C 18

Mladi vatrogasci na Državno natjecanje putuju u novoj opremi

27.09.2018.

Juraj Odrčić

U subotu, 29. rujna, u Zadru se okupljaju pripadnici hrvatske vatrogasne mladeži na Državnom natjecanju, a među brojnim vatrogasnim desetinama natjecat će se i tri DVD-a iz Vatrogasne zajednice Grada Velika Gorica.

DVD Ribnica i DVD Buševec natječu se u kategoriji mladež muška, dok se u ženskoj kategoriji natječu članice DVD-a Kuče i DVD-a Ribnica. Tom prigodom Grad Velika Gorica uručio im je jutros nova radna odjela s imenima njihovih društava i imenom goričke vatrogasne zajednice.

-U prigodi odlaska na državno vatrogasno natjecanje, mladim vatrogascima iz naših DVD-ova uručili smo nova radna odijela i poželjeli uspjeh na natjecanju-poručio je gradonačelnik Dražen Barišić.

Natjecanje se održava na Višnjiku, a prvi će na stazu dečki iz Buševca i to u 8:50 sati. Nakon vatrogasne vježbe slijedi i štafeta, a rezultati će biti poznati iza 16 sati kada s natjecanjima završe sve ekipe. Na državnom natjecanju okušat će se ukupno 121 ekipa iz Hrvatske te još tri iz Slovenije, Austrije i Mađarske.

-Ove godine idemo s četiri ekipe od šest mogućih koliko ih se plasiralo iz Zagrebačke županije što govori da se jako uspješno i kvalitetno radi s mladima u Vatrogasnoj zajednici Grada Velike Gorice. Nadamo se plasmanu još boljem od onoga u Puli kada su djevojke iz DVD-a Kuče bile brončane. Ako bude sreće za naše ekipe, prva dva mjesta nose plasman na Olimpijadu koja se 2019. godine održava u Švicarskoj-rekao je predsjednik VZ GVG Dalibor Mrakovčić.