°C 19

Mraclin: Prosvjedom će zatvoriti prolaz kamionima VG Čistoće

13.07.2018.

Ivana Ćurić

U društvenom domu u Mraclinu u ponedjeljak je održana tribina o donošenju Plana gospodarenja otpadom za Veliku Goricu u razdoblju od 2018. do 2023. nakon čega je poslano i otvoreno pismo gradonačelniku Velike Gorice u kojem najavljuju prosvjed u Mraclinu.

Na tribini je govorio jedan od Mraclinaca, Krešimir Hubak, i upoznao mještane s činjenicom da je kao fizička osoba podnio zahtjev za ocjenom zakonitosti općeg akta koji je na prijedlog gradonačelnika usvojilo Gradsko vijeće na sjednici od 15. svibnja 2018. godine. Zahtjev je podnesen Visokom upravnom sudu RH, koji je 22. ožujka 2016. godine spomenuti akt ukinuo presudom.

-Isto tako mještani su odlučili putem građanskog neposluha dana 19. srpnja onemogućiti prometovanje vozila VG Čistoće d.o.o. kroz naše selo. Na takav korak odlučili smo se jer apeli mještana i zahtjev VMO Mraclin, da se naše selo rastereti barem dijela teretnog prometa komunalnih vozila – tako da se koristi postojeća prometnica ulicom Lazinski put, koja gabaritima odgovara takvom prometu – nisu urodili plodom. Jedan mještanin je istaknuo da rutom kroz Mraclin, kamioni VG Čistoće d.o.o. prolaze kraj 124 kuće, koje su nerijetko smještene uz samu prometnicu, te su neke već pretrpjele oštećenja-poručio je u pismu  Krešimir Hubak.

Istaknuli su kako su Mraclinci odlučni u namjeri da do izgradnje nove prometnice problem riješe na ovaj način.

-Od svih nadležnih za ovu problematiku u gradu Velika Gorica, obratili smo se samo Vama, jer smatramo da ni direktor VG Čistoće d.o.o., niti pročelnici gradskih upravnih odjela, nisu kadri riješiti ovaj problem-poručio je Hubak na kraju otvorenog pisma upućenog gradonačelniku.