°C 11

Na meti lopova NK Polet i vikendice u Novom Čiču

26.06.2018.

Ivana Ćurić

Na samo Ivanje, 24. lipnja, u vremenu od 2:30 do 7:00 sati nepoznati lopov je provalio u prostorije Nogometnog kluba Polet u Buševcu.

Nepoznati počinitelj je polomio cilindrični uložak brave kluba, ušao u unutrašnjost i obio vrata jedne prostorije. Tamo je ispremetao dio stvari i naposljetku ukrao sto kuna u kovanicama.

Nije, nažalost, to bila jedina provala. U Ulici Matije Slatinskog dogodio se pokušaj provale u stan i to 21. lipnja od 19 do 20 sati. Lopov je provalio u stan 62-godišnjeg Velikogoričana.

-Očevidom je utvrđeno da je nepoznati počinitelj ušao u stubište zgrade i prišao vratima stana te alatom obio cilindrični uložak brave. Nakon što je ušao u stan, ispremetao je stvari no iz nepoznatog razloga odustao je od krađe i udaljio se iz stana bez da je išta otuđio-izvijestio je Niko Ljubanović iz PP Velika Gorica.

U Novom Čiču izvršena je provala u dvije vikendice kraj šljunčare Hidrel. Nepoznati lopov je prvo iz jedne vikendice, na kojoj je nasilno obio prozor, ukrao dvije plinske boce te iz drvenog spremišta gdje je obio vrata ukrao motornu flaksericu. Iz susjedne vikendice je potom prikladnim predmetom izbio iz ležišta lokot na vratima pričuvnog drvenog skladišta i ukrao samohodnu kosilicu, flaksericu i sitni alat. S otuđenim predmetima se udaljio u nepoznato, a ukupna šteta u ove dvije provale iznosi 3.700 kuna.

U desetak dana bilo je i pet zapljena droge u Velikoj Gorici, a u svim slučajevima radi se o prekršajima.