°C 7

Napravite svoj urbani vrt: Preostalo još 13 parcela

18.04.2017.

ivana

Želite li komad vrta na kojem biste uzgajali voće, povrće,začine ili cvijeće još uvijek stignete to ostvariti u Gradskom vrtu koji se uskoro otvara na Podbrežnici.

Natječaj za davanje vrtnih parcela na korištenje je produljen do popunjena parcela, a preostalo ih je još 13. Svi zainteresirani mogu se javiti u naš Odjel za poljoprivredu i rurani razvoj- poručio je Marko Kos iz resornog odjela.

Ukoliko biste željeli postati urbani vrtlar ne propustite ovu priliku dajoš ovog proljeća posadite svoje voće i povrće na jednoj od gradskih parcela.

Novi Gradski vrtovi nalazit će se na Podbrežnici na kraju Sinske ulice, nedaleko od prvog goričkog urbanog vrta. Građani kojima se odobri korištenje vrtnih parcela moći će tamo saditi voće, povrće, cvijeće i začine i to dvije godine bez naknade s mogućnošću produljenja korištenja pod uvjetom da se korisnici prema istima odnose pažnjom dobrog gospodara.

Pravo podnošenja zahtjeva za davanje na korištenje vrtne parcele ima osoba s prebivalištem na području Grada Velike Gorice koja nema u vlasništvu, suvlasništvu, zakupu ili na korištenju drugo obradivo zemljište. Zahtjev se podnosi na obrascu koji se podiže u sobi 407/IV Upravnog odjela za poljoprivredu i ruralni razvoj Grada Velike Gorice, Trg kralja Tomislava 34, Velika Gorica.  Sve informacije mogu se dobiti na tel. 62-69-947.

Zahtjev i pripadajuća dokumentacija mogu se poslati poštom ili predati neposredno u pisarnici na adresu:

Grad Velika Gorica, Upravni odjel za poljoprivredu i ruralni razvoj,
Trg kralja Tomislava 34, 10 410 Velika Gorica
s naznakom “Zahtjev za korištenje vrtne parcele u Gradu Velikoj Gorici“