°C 20

Narcis za kunu s ciljem osvještavanja javnosti o raku i potpore oboljelima

23.03.2019.

Romana Šimek

Udruga edukacijom protiv raka dojke Zagrebačke županije i ove je godine tradicionalnom humanitarnom akcijom obilježila ‘Dan narcisa’ u Velikoj Gorici.

-Dan je to kojim obilježavamo svjetsku borbu za prevenciju i rano otkrivanje raka dojke, a prodajom narcisa prikupljamo sredstva za liječenje i zdravstvene pretrage onih žena koje oboljevaju od tumora, ali i za rad udruga koje se njima bave- poručila je predsjednica Udruge Đurđa Dehin

Udruga već 18. godinu za redom organizira ovu akciju, a narcisi su prodavani po cijeni od jedne kune za jedan komad. Na tržnom centru osim Udruge, akciju su podržali i gradski predstavnici.

Prema posljednjim podacima Registra za rak u Hrvatskoj u 2015. godini  zabilježene su 2748 novooboljele žene od raka dojke, a od ove zloćudne bolesti umrle su u 2017. godini 853 žene. Rak dojke je drugi maligni uzrok smrti u žena, nakon kolorektalnog raka. Darivanjem cvijeta narcisa i podjelom edukativnih materijala pokušava se podići razina svijesti u društvu o ovom problemu te potaknuti žene da se odazovu na preventivne preglede u sklopu Nacionalnog programa ranog otkrivanja raka dojke.

Akciji je organizirana i u drugim mjestima u Velikoj Gorici, u Ščitarjevu, Vukovini, Maloj Buni, Novom Čiču...

 

Galerija slika

Narcis za kunu s ciljem osvještavanja javnosti o raku i potpore oboljelima Narcis za kunu s ciljem osvještavanja javnosti o raku i potpore oboljelima Narcis za kunu s ciljem osvještavanja javnosti o raku i potpore oboljelima Narcis za kunu s ciljem osvještavanja javnosti o raku i potpore oboljelima Narcis za kunu s ciljem osvještavanja javnosti o raku i potpore oboljelima Narcis za kunu s ciljem osvještavanja javnosti o raku i potpore oboljelima Narcis za kunu s ciljem osvještavanja javnosti o raku i potpore oboljelima Narcis za kunu s ciljem osvještavanja javnosti o raku i potpore oboljelima Narcis za kunu s ciljem osvještavanja javnosti o raku i potpore oboljelima Narcis za kunu s ciljem osvještavanja javnosti o raku i potpore oboljelima Narcis za kunu s ciljem osvještavanja javnosti o raku i potpore oboljelima Narcis za kunu s ciljem osvještavanja javnosti o raku i potpore oboljelima Narcis za kunu s ciljem osvještavanja javnosti o raku i potpore oboljelima Narcis za kunu s ciljem osvještavanja javnosti o raku i potpore oboljelima Narcis za kunu s ciljem osvještavanja javnosti o raku i potpore oboljelima Narcis za kunu s ciljem osvještavanja javnosti o raku i potpore oboljelima Narcis za kunu s ciljem osvještavanja javnosti o raku i potpore oboljelima Narcis za kunu s ciljem osvještavanja javnosti o raku i potpore oboljelima Narcis za kunu s ciljem osvještavanja javnosti o raku i potpore oboljelima Narcis za kunu s ciljem osvještavanja javnosti o raku i potpore oboljelima Narcis za kunu s ciljem osvještavanja javnosti o raku i potpore oboljelima Narcis za kunu s ciljem osvještavanja javnosti o raku i potpore oboljelima Narcis za kunu s ciljem osvještavanja javnosti o raku i potpore oboljelima Narcis za kunu s ciljem osvještavanja javnosti o raku i potpore oboljelima Narcis za kunu s ciljem osvještavanja javnosti o raku i potpore oboljelima