°C 27

Natrpao kobase u jaknu pa se dao u bijeg. Dva puta!

18.01.2019.

Juraj Odrčić

Policijski tjedan od 12. do 18. siječnja prošao je relativno mirno s tek 29 zabilježenih događaja. Od toga broja svega pet se odnosi na počinjena kaznena djela, dogodile su se četri prometne nesreće, zabilježena je jedna zapljena manje količine droga te prijavljena četiri obiteljska nasilja.

Policijski službenici tako su se ovoga tjedna bavili uglavnom krađama. U Velikoj Mlaki je prijavljen pokušaj provale u kuću prilikom kojega je nevješti provalnik nogom pokušao obiti vrata kuće u kojoj je spavala 37-godišnja vlasnica objekta koju je buka probudila te je otjerala provalnika. U Kobiliću je iz kuće u gradnji ukraden kamin vrijedan 7000 kuna.

Policijski djelatnici imali su posla sa 65-godišnjakom iz Zagreba koji se može staviti u kategoriji "ponavljača". On je iz trgovine Lidl pokušao izaći s većom količinom suhomesnatih proizvoda koje nije platio, a radilo se o vrijednosti od preko tisuću kuna. Primijetila ga je zaštitarka koja je pozvala policiju. Zanimljivo je da mu ovo nije prvi puta već je isto pokušao izvesti i krajem prosinca, a i tada je pored blagajne prošao s više od tisuću kuna vrijednosti neplaćenih suhomesnatih proizvoda.

Iz goričke policije izvijestili su i o završetku kriminalističkog istraživanja nad 32-godišnjakom iz Velike Gorice kojega se tereti za šest provala - tri pokušaja provale u stanove, dva kafića te jednu trgovinu. Kako smo jučer izvijestili on je u lipnju, srpnju i listopadu 2018. godine pokušao provaliti u tri stana u Velikoj Gorici, dok je u siječnju ove godine provalio u dva ugostiteljska objekta i krojački salon, odakle je otuđio novac. Ukupna šteta koju je osumnjičeni muškarac pričinio navedenom kaznenim djelima iznosi oko 5200 kuna.