°C 17

Neven Karas u utrci za gradonačelnika, Kunić za župana

21.04.2017.

ivana

Gorička organizacija stranke Milan Bandić 365 -Stranka rada i solidarnosti objavila je danas svoje kandidate koji ulaze u izbornu utrku za lokalne izbore.

Kandidat za gradonačelnika Velike Gorice je Neven Karas, predsjednik Rukometnog kluba Gorica i pomoćnik ravnatelja Hrvatskog centra za razminiranje. U izbornoj utrci uz bok mu stoje Zlata Filipović, umirovljena pročelnica Grada Velike Gorice za poljoprivredu i ruralni razvoj te dosadašnja gradska vijećnica Tajana Amšel Zelenika koje su kandidatkinje za zamjenice gradonačelnika. Tim je Bandićeva stranka u Gorici jedina koja za sada ima kandidatkinje za zamjenice gradonačelnika.

Predsjednik goričkog ogranka i Županijske organizacije stranke Zvonko Kunić, ujedno i gradski pročelnik za društvene djelatnosti kandidat je za župana Zagrebačke županije, a kandidati za zamjenike župana su Josip Držaić iz Zaprešića, inače ravnatelj URIHO-a, i Anita Sušec iz Kloštar Ivanića.

Na početku konferencije za novinare Kunić je istaknuo kako su MB365 i HSS braće Radić potpisali zajednički izlazak na izbore na gradskoj i županijskoj razini te da je njihov kandidat Neven Karas "sinonim za korektnost i poštenje".

-Bio sam prisutan u političkom životu Grada Velike Gorice, bio sam tajnik Gradskog vijeća i vijećnik, povjerenik za Grad Veliku Goricu imenovan od Vlade, sada već 17 godina radim u centru za razminiranje, a da se uključim u ovo ključni su bili ljudi. Nisam u nijednoj stranci, nisam ni bio, i zato hvala ovim strankama što me podržavaju. Zvonka, Tajanu, Zlatu i njihove suradnike znam godinama i to je osnovni motiv zbog kojih sam pristao uključiti se. Na Tajanu i Zlatu sam ponosan, možda ja nisam najbolji kandidat za gradonačelnika, ali sam siguran da smo najjači tim- rekao je Neven Karas o ulasku u utrku za gradonačelnika.Program stranke za Veliku Goricu i županiju bit će uskoro predstavljen javnosti, no naglasak je stavljen na to da program ove stranke bude socijalno osjetljiv i solidaran.

-Treba dići kvalitetu življenja mladih, i ne zaboraviti naše starije građane kojima treba pomoći. Biti socijalno osjetljivi i pomoći umirovljenicima koji imaju najmanja primanja. Dolazim i iz svijeta sporta koji će biti jedan od mojih prioriteta, ne na način da se favorizira jedan klub, jedan sport, nego to omasoviti i pomoći da se što više mladih uključi u razne sportove- dodao je Karas govoreći o programu za Goricu.

"Možemo i znamo bolje"

Na predstavljanu su se predstavile i kandidatkinje za zamjenice gradonačelnika.

- S nekakvim stažem kojeg imam kao vijećnica mislim da možemo izmijeniti manjkavosti u funkcioniranju Grada iako smatram da se u Gradu puno radilo i dobro,smatram da može bolje i korektnije, poštenije i pravednije i možda bolje rasporediti sredstva na sva naselja, a ne samo centar- rekla je Tajana Amšel Zelenika, jedna od kandidatkinja.Bivša gradska pročelnica Zlata Filipović poručila je kako se nada da će dobiti priliku da pokažu što sve mogu i za što imaju volju.

U utrci za župana Zvonko Kunić naglasio je kako se iz viškova proračuna Županije trebaju preraspodijeliti sredstva na poticanje pronatalitetne politike i prehranu u školama.

- Vjerujem da se sredstva iz proračuna Županije mogu koristiti puno efikasnije, da ne ostaju viškovi od prihoda kao na primjer 2015.  kada je ostalo 25 milijuna kuna. Znači nije bilo potreba, a ja tvrdim suprotno da potreba ima jer djeca u osnovnim školama nemaju sufinanciranu prehranu i nemaju udžbenike, opremanje novorođenčadi nije potaknuto, a o cestama neću ni govoriti- nadodao je Kunić.
Na pitanje zbog čega nije došlo do očekivane koalicije Stranke rada i solidarnosti s goričkim HDZ-om odgovorio je:

-Suština demokracije je kompetitivnost ideja, ljudi i programa, znamo bolje.

 

Galerija slika

Neven Karas u utrci za gradonačelnika, Kunić za župana Neven Karas u utrci za gradonačelnika, Kunić za župana Neven Karas u utrci za gradonačelnika, Kunić za župana Neven Karas u utrci za gradonačelnika, Kunić za župana Neven Karas u utrci za gradonačelnika, Kunić za župana Neven Karas u utrci za gradonačelnika, Kunić za župana Neven Karas u utrci za gradonačelnika, Kunić za župana Neven Karas u utrci za gradonačelnika, Kunić za župana Neven Karas u utrci za gradonačelnika, Kunić za župana