°C 19

Nikica Repač primio nagradu "Rudolf Perešin"

26.09.2018.

Ivana Ćurić

Zajednica tehničke kulture Zagrebačke županije jučer je uručila godišnje nagrade „Rudolf Perešin“, a jedna od nagrada završila je u rukama velikogoričkog profesora Nikice Repača.

Ova nagrada dodjeljuje se za iznimna postignuća ostvarena dragovoljnim ili profesionalnim stvaralačkim, pedagoškim, stručnim, znanstvenim, publicističkim, promidžbenim i organizacijskim sudjelovanjem i radom u tehničkoj kulturi te za prinos u postizanju ciljeva i razvitku vlastite djelatnosti i tehničke kulture.

Za 2018. godinu jučer je uručeno sedam nagrada, a jednu od njih primio je profesor Srednje strukovne škole Nikica Repač i to na prijedlog Društva pedagoga tehničke kulture Grada Velika Gorica.

Uz njega nagrade su primili i Marko Butković (Modelarski klub Zaprešić), Marija Matković (Robotičko-informatički klub Križ), te Josip Oroz, Martin Sokolović i Lovro Stipanović (autori 3D znanstvene podmornice), dok je Nagradu za životno djelo primio Radovan Vugrinec (Društvo inženjera i tehničara grada Samobora).

Prije dodjele nagrada održana je redovita izborna skupština Zajednice tehničke kulture. Za predsjednika je ponovno izabran Ivan Vlainić (Društvo pedagoga tehničke kulture i informatike grada Samobora; profesor-mentor u Srednjoj strukovnoj školi Samobor), a dopredsjednika Miroslav Klarić (Foto-kino video klub Zaprešić). Izabran je i novi saziv Izvršnog i Nadzornog odbora i Suda časti.

-Apeliram na sve naše klubove da u svoje članstvo privuku što više mladih generacija, da mladima ponudimo još dodatnih sadržaja- rekao je Vlainić, dodavši da se Zajednica može pohvaliti „lepezom različitog stvaralaštva“. Kao predsjednik Hrvatske zajednice tehničke kulture Vlainić je rekao da je ZTK Zagrebačke županije jedna od najorganiziranijih u državi.

 

(foto: Zagrebačka županija)

Galerija slika

Nikica Repač primio nagradu "Rudolf Perešin" Nikica Repač primio nagradu "Rudolf Perešin" Nikica Repač primio nagradu "Rudolf Perešin" Nikica Repač primio nagradu "Rudolf Perešin" Nikica Repač primio nagradu "Rudolf Perešin"