°C 27

Novi spektakl Umjetničke škole posvećen Pink Floydu

08.12.2018.

Petar Brnada

Učenici i profesori Umjetničke škole Franje Lučića u ponedjeljak pripremaju još jedan atraktivan koncert kojim će i ovog puta sve ljubitelje dobre glazbe, ali i plesa oboriti s nogu. Nakon što smo za Božić 2016. uživali u projektu "Queen" na red je došao Pink Floyd.

-Koncert pripremamo da zaključimo ovu godinu kako smo ju i počeli, naime napravili smo projekt „Pink Floyd“ još za Dan škole u ožujku, u suradnji s plesačima i to nam je bila prva suradnja. Preradili smo glas za instrumente tako da imamo instrumentalnu verziju tih pjesama- otkrila nam je profesorica Tea Krčelić Rabadan.

Kako dodaje profesorica Rabadan, pripremaju oko 40-ak minuta programa, a za bis imaju prigodnu božićnu pjesmu.

Na koncertu će zajedno nastupiti plesači iz škole, gudački orkestar i bend sastavljen što od nastavnika, što suradnika, što od roditelja.

-Ako sve prođe po planu mogao bi to biti veliki spektakl…Mi svirači gore smo na pozornici, a plesači će biti dolje ispred pozornice jer nas je puno. Ta suradnja se pokazala iznimno ugodnom i nastavljamo dalje, radimo već na sljedećem projektu pa se dogovaramo za sljedeći dan škole da bi obradili Queen,  isto s plesačima i isto tako pripremamo brojna iznenađenja- kazala je Krčelić Rabadan te dodala da će se poslije koncerta svi moći podružiti uz kuhano vino.

Koncert kod Centra za posjetitelje u središtu grada počinje u ponedjeljak, 10. prosinca u 20 sati. Ne propustite!