°C 11

Orle: Mještani nezadovoljni zbog novog voznog reda

29.06.2018.

Petar Brnada

Dolaskom ljeta i ljetnih praznika stigle su i promjene u voznim redovima većine autobusnih linija. Među njima se našla i linija Velika Gorica-Suša (Orle) na kojoj je došlo do izmjene termina vožnje zadnjeg autobusa koji navedenom dionicom vozi radnim danima, što je izazvalo veliko nezadovoljstvo među korisnicima spomenute linije.

Naime, zadnji autobus prijevoznika Autoturist d.o.o. iz Velike Gorice za Sušu do sada je kretao u 23 sata, a sada će po novome rasporedu kretati u 22:40.

-Ukinuli su na nam zadnji autobus iz Velike Gorice koji je kretao u 23 sata i pomaknuli na 22:40 sati. Mi koji radimo u Zagrebu i okolici ne stižemo ni na ovoga u 23 sata, a kamoli na ovoga u 22:40 sati- rekla nam je zabrinuta korisnica linije te dodala kako smatra da je to za mjesečnu kartu koja košta 650 kuna te za dnevnu kartu koja u jednom smjeru košta 25 kuna, jednostavno suludo.

Uz navedenu liniju za Orle, isti prijevoznik promijenio je i vozni red za Pokupsko što je također rezultiralo nezadovoljstvom mještana.

Sličan problem prije nekoliko dana zabilježen je i u Samoboru gdje je nakon brojnih pritužbi građana o ukidanju linija u ljetnom voznom redu prijevoznika Autoturist d.o.o. i Samoborček d.o.o. Grad Samobor sazvao hitan sastanak s predstavnicima prijevoznika i vratio vozni red na staro, a hoće li se naći zajedničko rješenje i za naše sugrađane tek ćemo vidjeti.

Foto: Autoturist Samobor d.o.o.