°C 0

Osnovala tvrtku u Gorici i prevarila poduzeća za 2,5 milijuna kuna

15.11.2017.

ivana

Zbog prijevare teške 2,5 milijuna kuna policija traga za medicinskom sestrom Milenom Karan (43) rođenom Klipić koja je jednu u nizu od presuda u odsutnosti dobila na Općinskom sudu u Koprivnici.

Kako piše Jutarnji list dotična je osuđena na godinu i pol zatvora jer je u 47 dana poslovanja svoje tvrtke prevarila i oštetila brojna poduzeća za gotovo 2 i pol milijuna kuna, a na MUP-ovoj tjeralici je već 16 godina.

Istraga je pokazala da je tvrtku Klipić trgovina d.o.o. sa sjedištem u Ulici Matije Slatinskog Velikoj Gorici osnovala u travnju 2001., i to neposredno prije nego što je počela s prevarama.

Dotična je s predstavnicima raznih tvrtke sklapala ugovore o poslovanju u unajmljenom prostoru u Velikoj Gorici, a dostavljena roba nikad nije plaćena. U vrlo kratkom roku u ulozi direktorice svoje tvrtke, dovela je u zabludu na desetke tvrtki od kojih je "kupovala" raznovrsnu robu od hrane i klima-uređaja, motokultivatora, foto i računalne opreme, lovačke i sportske opreme do popluna i ručnika te neplaćanjem napravivši višemilijunske dugove. Kad su tvrtke shvatile da računi neće biti plaćeni, nje nije više bilo, a smatra se da se skriva u Srbiji.

Cijeli članak pročitajte OVDJE.

 

(foto: Google street view)