°C 0

Otvara se Volonterski centar

28.11.2017.

ivana

Nakon Info centra za mlade kojeg su zajedno pokrenuli Grad Velika Gorica, udruga Zamisli i KUD Čiče, njihova suradnja nastavlja se kroz još jedan hvalevrijedan i bitan projekt, a to je otvaranje "Volonterskog centra Velika Gorica".

Sam projekt „Volonterski centar Velika Gorica“ već je predstavljen organizatorima volontiranja, velikogoričkim organizacijama i institucijama, te je u sklopu aktivnosti projekta Volonterski centar Zagreb proveo Edukaciju o menadžmentu volontera na kojoj je sudjelovalo 24 sudionika.

Sljedećeg tjedna Volonterski centar Velika Gorica službeno će biti predstavljen javnosti i medijima na Međunarodni dan volonterstva, u utorak, 5. prosinca, u Srednjoškolskom centru od 12 do 14 sati. S početkom u 13 sati, gradonačelnik Dražen Barišić službeno će otvoriti Volonterski centar VG te dodijeliti Volonterska priznanja osobama koje su se već do sada iskazale u području volontiranja.

Osim toga, od 12 do 14 sati u velikom holu održat će se Volonterski sajam na kojem će velikogoričke institucije i organizacije, sadašnji i potencijalni organizatori volontiranja, moći predstaviti svoje volonterske programe srednjoškolcima, volonterima. Između ostalog, bit će proglašene najbolje volonterske akcije koje su prijavile organizacije i institucije kroz javni poziv, a njihova provedba bit će od prosinca 2017. do svibnja 2018. godine.

-Zadaća i cilj Volonterskog centra Velika Gorica je provedba informiranja i edukacije volontera i organizatora volontiranja, organiziranje stručne edukacije o volontiranju i upravljanju volonterima i uspostava i održavanje baze volontera i organizatora volontiranja, posredovanje u volonterskoj razmjeni i promoviranje volonterstva-poučili su iz Udruge Zamisli.