°C -1

Otvorenje zgrada za maloljetnike u Odgojnom zavodu Turopolje

08.01.2018.

ivana

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković sutra će boraviti u Turopolju, točnije u Odgojnom zavodu u Turopolju gdje se otvara kompleks zgrada financiran iz fondova Europske unije.

Otvorenju će uz ministra pravosuđa prisustvovati Velimir Žunac, mag. ing. el., državni tajnik u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije te ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije Tomislav Petric, gradonačelnik Grada Velike Gorice Dražen Barišić, predsjednik Županijskog suda u Zagrebu Ivan Turudić, univ. spec. crim. i dr.

-Obnova i rekonstrukcija zgrade za smještaj maloljetnika (internata), izgradnja nove zgrade za smještaj maloljetnika II (prijem, dijagnostika, smještaj, obrazovanje i kaznionica) te adaptacija kuhinje provedena je u sklopu projekta IPA 2012 “Jačanje zatvorskog sustava RH” čiji je cilj poboljšanje infrastrukture i procesa cjeloživotnog učenja za osoblje zatvorskog sustava Ministarstva pravosuđa, poboljšanje rehabilitacijskih uvjeta u Odgojnom zavodu Turopolje te informatizacija zatvorskog/probacijskog sustava-poručili su iz Ministarstva. (izvor:Ministarstvo pravosuđa)