°C 20

Pas spriječio krađu, konji pobjegli iz pansiona

14.04.2017.

ivana

Pokušaj krađe odigrao se 7. travnja u Sisačkoj ulici. Lopov je između 17 sati i ponoći prišao skladištu i slomio cilindar brave u namjeri da počini krađu. No, nije računao da skladište čuva pas, pa je nakon psećeg laveža dao petama vjetra ništa ne otuđivši.

Na području Bukevja jučer oko 20 sati jedna mještanka je na polju zapazila konje. Pet konja nije bilo pod ničijim nadzorom, pa je pozvala policiju i konje odvela u štalu. Kasnije se ispostavilo da su konji pobjegli iz pansiona za konje u kojem su bili na čuvanju.

Zatvarajte prozore, lopovi vrebaju

Inače, na velikogoričkom području, u proteklih tjedan dana policija je zabilježila54 razna događaja od čega je bilo 15 kaznenih djela i 14 prometnih nezgoda.

Nepoznati počinitelj je u noći s 12. na 13. travnja provalio je u lovačku kuću u Lukinić Brdu. Počinitelj ili više njih prišli su prozoru, obili ga i iz unutrašnjosti ukrali tri kupaonske slavine.

U centru Gorice 7. travnja od 13 do 13,30 sati nepoznati počinitelj provalio je u obiteljsku kuću. U unutrašnjost je ušao kroz otvoreni prozor dok kod kuće nije bilo nikoga. Tom prilikom ukrao je jednu žensku torbu s etuom u kojoj su bili novci. Šteta se procjenjuje na par stotina kuna.

Istoga dana dogodila se još jedna krađa, ovoga puta u Drnku. Iz otključane kuće lopov je između 14:00 i 16:00 sati ukrao novčanik s nekoliko stotina kuna.

I Petrovina Turopoljska bila je na meti lopova i to 10. travnja.  Nepoznati počinitelj provalio je u kuću između 8:30 do 21 sat na način da je azbio prozor. Nakon što je ušao u kuću ukrao je jednu pozlaćenu magnetnu narukvicu.