°C 18

Pijan sjeo u neregistrirani traktor, pa se sudario s automobilom

07.01.2019.

Ivana Ćurić

U vikendu iza nas prometna policija provodila je akciju pojačanog nadzora vozača, no ni to nije omelo 55-godišnjeg vozača da pijan sjedne u traktor. Štoviše takav je sudjelovao u prometnoj nesreći, a samo srećom, nitko nije ozlijeđen.

U subotu, 5. siječnja, oko 19 sati 55-godišnji vozač sjeo je u traktor i uključio se u promet. Ne bi to bio problem da pritom nije imao 2,08 promila alkohola u krvi, a alkohol je kumovao prometnoj nesreći jer se traktorist u Donjoj Lomnici sudario s osobnim automobilom. Policija je po dolasku na očevid na križanju Odranske i Deverićeve ulice utvrdila da traktor nije bio registriran, a voza je završio na triježnjenju u PP Velika Gorica. Srećom, u ovoj nesreći nije nitko stradao, nastala je tek materijalna šteta na vozilima. S napuhanim promilima traktorist je ujedno bio i neslavni vikend-rekorder za protekli tjedan i spomenutu policijsku akciju.

U danima vikenda policija je evidentirala 10 prekršaja vezanih za akciju koja se provodila te još 13 prometnih prekršaja. Uz vozača traktora još je jedan vozač uhvaćen u vožnji pod utjecajem alkohola, a osmero vozača kažnjeno je zbog prebrze vožnje.