°C 0

Policija uputila apel vozačima

04.01.2018.

ivana

Iz Policijske uprave zagrebačke apeliraju na vozače da poštuju prometne propise radi vlastite i sigurnosti drugih sudionika u prometu.

Policijski službenici PU zagrebačke tjedno provode preventivno-represivne akcije s ciljem suzbijanja prometnih prekršaja i preveniranja prometnih nesreća, pogotovo onih s najtežim posljedicama. Na području PU zagrebačke 1. siječnja ove godine dogodile su se dvije prometne nesreće u kojima su smrtno stradale tri mlade osobe (na području Samobora i Zaprešića) i to zbog neprilagođene brzine kretanja i prolaska na crveno svjetlo kao uzroka prometnih nesreća s pretpostavkom nekorištenja sigurnosnog pojasa, budući da su poginuli sudionici prometnih nesreća ispali iz vozila.

-Pozivamo građane na pridržavanje prometnih propisa s naglaskom na prekršaje zabrane vožnje pod utjecajem alkohola, pridržavanje ograničenja brzine, korištenje sigurnosnog pojasa, kako vozača tako i ostalih putnika u vozilu te zabranu prolaska na crveno svjetlo-izvijestili su iz policije.(puz)