°C 18

Porinova, Kurilovečka i cesta za bazen u radovima

01.06.2018.

Juraj Odrčić

Radovi na pristupnoj cesti gradskom bazenu i dalje su u punom zamahu pa je tako posljednjih dana obavljeno strojno rušenje stare ceste i zelenih površina u veličini od 2 000 m², a također su napravljeni i podzemni radovi te su postavljena 152 m oborinske odvodnje, dok je fekalna kanalizacija postavljena u dužini od 184 metra.

Osim toga, postavljanje prvog sloja asfalta na pripadajućem parkingu krenulo je još 18. svibnja, a uskoro će započeti i opločenje platoa ispred same zgrade bazena gdje su već postavljeni vodovodna hidrantska mreža, vodovodni cjevovod, glavni vodovod za sami bazen, fekalna odvodnja te su izvedeni ostali podzemni radovi.

Što se tiče nove pristupne ceste, nju će krasiti gotovo 300 metara rubnjaka, od čega je 150 metara malih, a 120 metara velikih betonskih rubnjaka.

U završnim radovima VG Komunalac sveukupno će postaviti oko 2 000 m² opločnika, preko 2 500 m² novog asfalta te će urediti 4 500 m² zelenih površina, a radovima su iznimno zadovoljni i u Komunalcu odakle su najavili kako će se sve obaviti u roku.

- Gradski bazen najveći je projekt u Velikoj Gorici na kojem se trenutno radi te ćemo radove obaviti besprijekorno i, naravno, u zadanim rokovima. Osim toga, bazen je nešto što Velikogoričani već godinama očekuju i izuzetno mi je drago da smo kao Grad krenuli u realizaciju ovog jednog velikog i zahtjevnog projekta. Naši djelatnici svakodnevno ulažu napore kako bi radovi tekli u najboljem redu te, naravno, bili u skladu s pravilima struke. Nakon završetka, i naši će sugrađani napokon imati mjesto za osvježiti se, a naši najmlađi više neće plaćati škole plivanja u drugim gradovima. Naravno, stvara se i prostor za razne sportske aktivnosti, što je također izuzetno bitno- rekao je Jurica Mihalj, predsjednik Uprave VG Komunalca.

Radovi i u Porinovoj i Kurilovečkoj ulici

Uz radove na bazenu, trenutno se radi i na obnovi preostalog dijela Porinove ulice u dijelu do Kolodvorske ulice, gdje se trenutno izvode zemljani i montažni radovi. Uz to, ugrađen je i postavljen glavni cjevovod u dužini od 260 metara te su ugrađeni izvodi za hidrante.

U tijeku su radovi i na obnovi drugog dijela Kurilovečke ulice u dužini od 580 metara. Postavljen je prvi sloj asfalta, nakon čega slijedi podizanje šahtova te postavljanje drugog sloja i ostalih radova na obnovi ove izuzetno prometne velikogoričke ulice.

-Završeni su radovi u Velikoj Mlaki gdje se radilo na pristupnoj cesti prema osnovnoj školi kako bi se omogućilo neometano prometovanje školskih autobusa bez ugrožavanja djece te radovi na ugibalištu, tj. zelenoj površini koja je uklonjena, čime je prostor prenamijenjen u ugibalište/parking kako bi se roditelji mogli nesmetano zaustaviti i pričekati svoju djecu koja izlaze iz škole- poručili su iz VG Komunalca te dodali da je završena i Smendrovićeva ulica koja je proširena, obnovljena i asfaltirana, a asfalt je postavljen i u odvojku Smendrovićeve gdje je do sada bila makadamska cesta.

Galerija slika

Porinova, Kurilovečka i cesta za bazen u završnim radovima Porinova, Kurilovečka i cesta za bazen u završnim radovima Porinova, Kurilovečka i cesta za bazen u završnim radovima Porinova, Kurilovečka i cesta za bazen u završnim radovima Porinova, Kurilovečka i cesta za bazen u završnim radovima