°C 15

Požar kontejnera napravio veliku štetu u "Kumičiću"

02.01.2018.

ivana

Nepoznati delikventi u novogodišnjoj noći zapalili su kontejnere u dvorištu Osnovne škole Eugena Kumičića čime je nastala velika materijalna šteta.

Vatra je izbila oko 3:00 sata 1. siječnja, a ugasili su je vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Velika Gorica. Nažalost nije ovo prvi put, a posljednje paljenje kontejnera dogodilo se krajem rujna. Ovoga puta u požaru su oštećeni i prozori na školskoj blagovaonici te hodniku. Unutrašnjost škole bila je ispunjena dimom što je rezultiralo i čađom po velikom dijelu škole, posebno kod hodnika kraj školske kuhinje koji su vatrogasci koristili kako bi osigurlai požarište. Puni čađe nakon gašenja vatre ostali su i školski ormarići učenika.

Zapovjednik JVP-a Boris Turan istaknuo je kako su vatrogasci samo na Novu godinu, 1. siječnja, imali pet intervencija, a uz intervenciju kod "Kumičića" bio je još jedan požar kontejnera.

-U noći 1. siječnja u 1:45 sati u Zagrebačkoj ulici gasili smo požar kamiona. Požar kontejnera u dvorištu OŠ Eugena Kumičića bio je u 3:14, a iste noći gorio je i kontejner na Trgu kralja Petra Krešimira IV. U popodnevnim satima u 14:23 u Kučama se dogodio i požar štaglja-rekao nam je zapovjednik Turan o burnom danu za goričke vatrogasce. Dan ranije, 31. prosinca, gorio je i grm na Tuđmancu, a zapovjednik je istaknuo kako je to, nažalost, slučaj koji se poput i zapaljenih kontejnera ponavlja svake godine.

 

(Ivana Crnković)

 

Galerija slika

Požar kontejnera napravio veliku štetu u "Kumičiću" Požar kontejnera napravio veliku štetu u "Kumičiću" Požar kontejnera napravio veliku štetu u "Kumičiću" Požar kontejnera napravio veliku štetu u "Kumičiću" Požar kontejnera napravio veliku štetu u "Kumičiću" Požar kontejnera napravio veliku štetu u "Kumičiću" Požar kontejnera napravio veliku štetu u "Kumičiću"