°C 17

Pozdravimo naše heroje: Drugi na svijetu u nogometu, prvi u slavlju

16.07.2018.

Ivana Ćurić

Hrvatska nogometna reprezentacija osvojila je drugo mjesto na Svjetskom nogometnom prvenstvu, a nakon povijesnog uspjeha danas slijedi veliko slavlje u srcu Hrvatske.

Dolazak Vatrenih u Zračnu luku Franjo Tuđman očekuje se u 14 sati nakon čega će autobusi s nogometnom reprezentacijom i stručnim stožerom krenuti prema Trgu bana Josipa Jelačića gdje će biti organizirani doček u organizaciji Grada Zagreba i Udruge “Budi ponosan”. Velik broj navijača koji će doći pozdraviti vatrene očekuje se i duž Ulice Rudolfa Fizira, na dijelu od starog terminala do Zubaka, i duž Zagrebačke.

Trasa kretanja povorke autobusa s igračima i članovima stožera prema središnjem zagrebačkom trgu bit će sljedeća:

Ulica Rudolfa Fizira –  Zagrebačka ulica –  Ulica Savezne Republike Njemačke – Avenija Dubrovnik – Avenija Većeslava Holjevca – Most slobode – Ulica Hrvatske bratske zajednice – Ulica grada Vukovara –Savska cesta – Trg Republike Hrvatske  – Frankopanska ulica  – Ilica  – Trg bana Josipa Jelačića.



Očekuje se da će okupljanje navijača na Jelačić placu početi već u jutarnjim sati pa će preusmjeravanje tramvajskog prometa s Trga bana Josipa Jelačića na Glavni kolodvor početi već oko 11 sati. Prilikom prolaska kolone od Zračne luke do Trga bana Josipa Jelačića, na trasi će biti samo kratkotrajni prekidi. Jedino je na raskrižju Ulice grada Vukovara i Savske ceste, gdje se prolazak kolone očekuje oko 14.40 sati, predviđen zastoj od 10 do 15 minuta.

S ciljem što lakše organizacije dolaska navijača na Trg bana Josipa Jelačića, ZET će već od 8 sati s tri autobusa bespaltno prevoziti navijače, posebice one koji su stigli autobusima iz drugih dijelova Hrvatske od istočnog parkirališta Zagrebačkog velesajma do Glavnog kolodvora. Ulaz putnika će biti na cesti uz istočnu ogradu Zagrebačkog velesajma neposredno prije Antallove ulice. Prijevoz prema Glavnom kolodvoru se planira od 8 do 15 sati, a povratak od Glavnog kolodvora prema Zagrebačkom velesajmu od 16 do 18 sati.

Dolazak reprezentativaca na Trg očekuje se oko 14.30 sati, a vatrene će tamo dočekati Zaprešić Boysi s navijačkim pjesmama. Spremno je i tisuće crveno-bijelih balona koji će biti pušteni uz pjesmu "Moja domovina", a jedno se sigurno može garantirati, bit će to događaj za pamćenje! Povijesni uspjeh reprezentacija je ostvarila osvojivši drugo mjesto na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji, no kad je riječ o dočeku za ovakav uspjeh, tu smo zasigurno prvi. Dragi čitatelji, ne propustite današnji doček, pokažimo vatrenima koliko smo ponosni na njih!

Jučer su nam pristizale fotke od Turopolja do Rusije, a možete ih pogledati u galeriji.

 

(foto: FIFA FB; foto čitatelja)




Galerija slika

Pozdravimo naše heroje: Drugi na svijetu u nogometu, prvi u slavlju Pozdravimo naše heroje: Drugi na svijetu u nogometu, prvi u slavlju Pozdravimo naše heroje: Drugi na svijetu u nogometu, prvi u slavlju Pozdravimo naše heroje: Drugi na svijetu u nogometu, prvi u slavlju Pozdravimo naše heroje: Drugi na svijetu u nogometu, prvi u slavlju Pozdravimo naše heroje: Drugi na svijetu u nogometu, prvi u slavlju Pozdravimo naše heroje: Drugi na svijetu u nogometu, prvi u slavlju Pozdravimo naše heroje: Drugi na svijetu u nogometu, prvi u slavlju Pozdravimo naše heroje: Drugi na svijetu u nogometu, prvi u slavlju Pozdravimo naše heroje: Drugi na svijetu u nogometu, prvi u slavlju Pozdravimo naše heroje: Drugi na svijetu u nogometu, prvi u slavlju Pozdravimo naše heroje: Drugi na svijetu u nogometu, prvi u slavlju Pozdravimo naše heroje: Drugi na svijetu u nogometu, prvi u slavlju Pozdravimo naše heroje: Drugi na svijetu u nogometu, prvi u slavlju Pozdravimo naše heroje: Drugi na svijetu u nogometu, prvi u slavlju Pozdravimo naše heroje: Drugi na svijetu u nogometu, prvi u slavlju