°C 0

Poznata dizajnerica kreira postav u Centru

09.02.2017.

ivana

Na gradilištu iza Muzeja Turopolja svoje obrise poprimio je Centar za posjetitelje u izgradnji, a otkrili smo i tko će biti autor multimedijskog postava.

Gradnja objekta počela je 1. rujna prošle godine, a rok za izvođenje radova je 160 radnih dana posluže li vremenske prilike, prema posljednjim informacijama otvorenje je predviđeno u travnju.

-Vjerujemo da će rok za završetak radova biti ispoštovan, naravno uvelike ovisi to i o vremenskim uvjetima. Dok traju radovi izgradnje, naš radni tim je pripremio koncept budućeg postava unutar samog Centra za posjetitelje –rekla nam je Milada Mesarić, ravnateljica Turističke zajednice Grada Velike Gorice.

Uredila postav Muzeja Sinjske alke i dvorca Eltz

U radnom timu koji je osmišljavao koncept postava su Margareta Biškupić zadužena za etnologiju i povijest Dora Kušan iz Arheološkog muzeja u Zagrebu za rimsko razdoblje, Meri Barišić iz Grada Velike Gorice za prirodoslovlje i tim Turističke zajednice i vanjski suradnici za turističku ponudu.

- Po sastavljenom konceptu idejno riješenje za budući multimedijski postav koji će se nalaziti u interpretacijskom centru objekta osmišljava Nikolina Jelavić Mitrović koja je inače autorica Muzeja Sinjske alke, Dvorca Eltz u Vukovaru, Rodne kuće Nikole Tesle u Smiljanu, Prirodoslovnog muzeja u Metkoviću i drugih projekata- dodaje ravnateljica Mesarić otkrivši nam kako će taj dio posla biti završen do kraja veljače.

Što se tiče radova na gradilištu, nakon izgradnje glavnog objekta slijede unutrašnji radovi, instalacije te radovi na ledani. Moderni prezentacijski prostor “Ledane” će biti mjesto predstavljanja domaćih proizvoda – vina, rakije, likera, sokova, meda; voćne, povrtne i mesne prerađevine.