°C 7

Predaja aplikacije za financiranje Aglomeracije VG

20.04.2017.

ivana

Gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić Ministarstvu zaštite okoliša sutra će predati aplikacijski paket za financiranje projekta iz sredstava Europske unije kroz Operativni program Konkurentnosti i kohezija. Nakon predaje aplikacije, VG Vodoopskrba i Hrvatske vode počinju postupak javne nabave za izvođenje samih radova.

Projekt aglomeracije Velika Gorica oguhvatit će izgradnju novog uređaja za pročišćavanje otpadnih voda i izgradnju 145 km mreže odvodnje, potpuno saniranje 80 km prometnica i kao dodanu vrijednost besplatan priključak za 5 000 domaćinstava. Projekt je ukupne vrijednosti 400 milijuna kuna, a obuhvaća uže i šire područje Grada Velike Gorice, ukupno 25 goričkih naselja.

- Ponosan sam, jer smo uspjeli u Veliku Goricu i na područje Turopolja dovesti jedan od najvećih projekata na ovim područjima – EU projekt Aglomeracija Velike Gorice. Riječ je o najvećem komunalnom projektu u povijesti Grada Velika Gorica. Nije bilo jednostavno i pripremne radnje su trajale godinama. Hvala građanima Velike Gorice na razumijevanju i strpljenju. Konačno smo stigli do odobrenja projekta i uskoro nas očekuju opsežni radovi koji će našim građanima omogućiti besplatne priključke na kanalizacijsku mrežu, a time i kvalitetnije uvjete života – izjavio je gradonačelnik Velike Gorice, Dražen Barišić.