°C -2

Princ Fašnik na prevaru uzeo Ključeve Grada

03.02.2018.

Ivana Crnković

Dole vlast!-povikali su Rudi i Bobi započevši danas ispred Centra za posjetitelje program 2. Fašničke trke na kojoj su se okupili Princ Fašnik, njegovi pomoćnici Pajcek, Luk i Žir, organizatori i sudionici maskirane utrke te sada već bivši gradonačelnik Dražen Barišić koji je ostao bez Ključeva Grada.

Snijeg koji je padao prijepodne nije zastrašio članove Maraton kluba Velika Gorica i male Velikogoričane da se iskušaju u izazovu Fašničke trke i osvoje Ključeve Grada. Trčalo se u snježnim uvjetima po parku uz Muzej Turopolja, a na pola puta sudionici utrke morali su pojesti krafne što im je bila jedina prepreka na putu do cilja. zapravo, bila je još jedna prepreka koja se zove Princ Fašnik. Upravo je on izazvao skandal varajući u utrci te je maznuo Ključeve Grada pred nosom najbržem maskiranom dječaku Ivanu Majstoroviću.

-Nisam se pripremao posebno za ovo, samo sam došao s maskom. Bilo je dobro, malo smo se zadržavali, nije mi bio problem pojesti krafnu. Osvojio sam drugo mjesto, pretekao me Princ Fašnik-rekao nam je Ivan Majstorović, najbrži na Fašničkoj trci među djecom.-Ivan je malo kasnio za mnom, zapravo bio je prvi, ali sam ga prestigao kao da sam Michael Schumacher-opravdavao se Princ Fašnik rekavši da on zaslužuje pobjedu jer je princ, dok će Ivanu ta uloga pripasti drugi put. Nakon što mu je mirnim putem Ključeve predao gradonačelnik Dražen Barišić otpočela je vladavina Fašničke republike turopoljske. Princ nije htio otkriti svoj plan te je tajanstveno poručio što najavljuje podanicima turopoljskog kraja:

-Samo ću reći jedno: velike promjene! Sve ćete vidjeti. Imam Ključeve i sve je u mojim rukama-kazao je Princ.Za utješnu nagradu, umjesto Ključeva Grada Ivanu Majstoroviću dodijeljena je nagrada kao najbrže maskiranom dječaku. Nagrade su podijeljene za svako od prva tri mjesta među djevojčicama i dječacima, a posebna nagrada pripala je i posljednje maskiranoj djevojčici, jer u Fašničkoj republici ionako je sve naopako.

-Predao sam Ključeve izabranom Princu, pa ćemo vidjeti kako će to završiti. Uz ovaj snijeg nadamo se i veselimo dobrom druženju do Velike i Male povorke na Turopoljskom fašniku. To je naša tradicija, uvijek se okupljamo početkom godine, dolaze nam grupe iz drugih gradova i mjesta no angažmana ima dosta u okolnim goričkim naseljima, puno je domicilnih fašničkih grupa koje se dugo pripremaju za nastup na Turopoljskom fašniku što nas posebno veseli-rekao je sada već bivši gradonačelnik Dražen Barišić koji je predao vlast Princu Fašniku.Današnje fašničko druženje imalo je i humanitarnu notu.

-Tradicija trčanja je zaživjela, Fašnička trka drugi put se održala u organizaciji maraton kluba Velika Gorica i Turističke zajednice Velike Gorice. Danas smo trčali za Judo klub Fuji tako da imamo plemenitu nakanu, a prvi snijeg ove godine nas je razveselio i nije spriječio male trkače da nam se pridruže-rekla je direktorica TZVG Milada Mesarić.

-Judo klubu je TZVG donirala rekvizite za treninge i pozivamo sve građane da ovim trčanjem i ubuduće populariziraju Turopoljski fašnik, a mi smo tu da pomognemo s ovom humanitarnom notom i u ovo veselo vrijeme mislimo na druge i s njima se zajedno veselimo-dodala je direktorica Mesarić.

 

Još više fotografija potražite OVDJE.

Galerija slika

Princ Fašnik na prevaru uzeo Ključeve Grada Princ Fašnik na prevaru uzeo Ključeve Grada Princ Fašnik na prevaru uzeo Ključeve Grada Princ Fašnik na prevaru uzeo Ključeve Grada Princ Fašnik na prevaru uzeo Ključeve Grada Princ Fašnik na prevaru uzeo Ključeve Grada Princ Fašnik na prevaru uzeo Ključeve Grada Princ Fašnik na prevaru uzeo Ključeve Grada Princ Fašnik na prevaru uzeo Ključeve Grada Princ Fašnik na prevaru uzeo Ključeve Grada Princ Fašnik na prevaru uzeo Ključeve Grada