°C 15

Procesija prošla od "svetog Florijana" do župne crkve

05.05.2018.

Ivana Crnković

Na križanju Ulice braće Radić i Turopoljske ulice jučer su se okupili vatrogasci Dobrovoljnih vatrogasnih društava Velika Gorica i Kurilovec kako bi odali počast svom svecu zaštitniku.

Ispred kapelice svetog Florijana okupljeni vatrogasci kao i Puhači limeni orkestar DVD-a Velika Gorica i okupljeni Velikogoričani otpočeli su kratku molitvu koju je predvodio vlč. Norbert Ivan Koprivec. Potom su u svečanom ešalonu krenuli kroz grad do crkve Navještenja Blažene Djevice Marije u pratnji limene glazbe.

U 18:30 sati otpočela  je i sveta misa povodom Florijanova koju su posebno uveličali limeni puhači svirajući tradicionalne pučke crkvene pjesme.

- Nema veće ljubavi od ove, da tko svoj život položi za svoje prijatelje, govori Isus. On nas naziva prijateljima i da činimo baš ono što zapovjeda. Jedan od onih koji to čini i vjeruje bio je sveti Florijan, mučenik, koji je radije dao život nego da iznevjeri Boga. Braćo i sestre, lako je reći da smo kršćani, ali treba to svakodnevno djelima i potvrđivati-rekao je u propovjedi vlč. Norbert Ivan Koprivec.

Velikom smotrom vatrogasaca i vatrogasnih vozila Florijanovo će danas obilježiti cijela Vatrogasna zajednica Grada Velike Gorice.

Galerija slika

Procesija prošla od "svetog Florijana" do župne crkve Procesija prošla od "svetog Florijana" do župne crkve Procesija prošla od "svetog Florijana" do župne crkve Procesija prošla od "svetog Florijana" do župne crkve Procesija prošla od "svetog Florijana" do župne crkve Procesija prošla od "svetog Florijana" do župne crkve Procesija prošla od "svetog Florijana" do župne crkve Procesija prošla od "svetog Florijana" do župne crkve Procesija prošla od "svetog Florijana" do župne crkve Procesija prošla od "svetog Florijana" do župne crkve Procesija prošla od "svetog Florijana" do župne crkve Procesija prošla od "svetog Florijana" do župne crkve Procesija prošla od "svetog Florijana" do župne crkve Procesija prošla od "svetog Florijana" do župne crkve Procesija prošla od "svetog Florijana" do župne crkve Procesija prošla od "svetog Florijana" do župne crkve Procesija prošla od "svetog Florijana" do župne crkve Procesija prošla od "svetog Florijana" do župne crkve Procesija prošla od "svetog Florijana" do župne crkve Procesija prošla od "svetog Florijana" do župne crkve Procesija prošla od "svetog Florijana" do župne crkve Procesija prošla od "svetog Florijana" do župne crkve