°C 22

Prometnih nesreća za 60 posto više

24.04.2018.

Redakcija

U vremenskom periodu od 1. siječnja 2018. do 23. travnja 2018. godine na području policijske postaje Velika Gorica utvrđeno je povećanje ukupnog broja prometnih nesreća u usporedbi s istim periodom prethodne godine za 60,24 %, priopćili su iz velikogoričke policijske postaje.

Naime, u 2018. godini u tom periodu utvrđen je broj od 154 prometne nesreće dok je u tom istom periodu lani zabilježeno 96 prometnih nesreća.

Osim negativnog trenda povećanja broja prometnih nesreća došlo je i do negativnog povećanja broja prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama.

Tako je u spomenutom periodu ove godine u 29 prometnih nesreća teško ozlijeđeno desetero, a lakše 29-ero ljudi dok je prošle godine u promatranom periodu u 27 prometnih nesreća šest sudionika zadobilo teške tjelesne povrede, a 29 ih je lakše ozlijeđeno.

Uz to u ovoj godini zabilježena je jedna prometna nesreća u kojoj je jedan putnik izgubio život dok u promatranom periodu u 2017. godini nije bilo prometnih nesreća s poginulim sudionicima.

Shodno svemu navedenom iz policije žele skrenuti pozornost svim sudionicima na obvezu pridržavanja svih odredbi prometnih propisa, a osobito na potrebu povećanja sigurnosti prilikom upravljanja motociklima, kao i osobnim vozilima.

Uz to napominju da će iz istih razloga provoditi pojačani nadzor ponašanja u prometu svih skupina sudionika, te mole građane za suradnju, strpljivost, povećan oprez i pridržavanje prometnih propisa.