°C 17

Provala u kafić i krađe bicikala

20.07.2018.

Redakcija

U proteklih tjedan dana na širem goričkom području bilo je 37 raznih događaja prijavljenih policiji, od toga 13 kaznenih djela, jedno nasilje u obitelji i devet prometnih nezgoda.

Na meti lopova bio je i kafić u Zvonimirovoj ulici. Nepoznati počinitelj u noći s 13. na 14. srpnja provalio je u Goričku kuću.

-Provala je izvršena da je nepoznati počinitelj zavlačenjem alata obio prozor, ušao u kafić i ukrao polog i nekoliko kutija cigareta-izvijestili su iz PP Velika Gorica. Šteta iznosi oko 1.700 kuna.

Novi pokušaj provale u stan dogodio se u Kolarevoj ulici. Kroz duže vremensko razdoblje, od 7. do 14. srpnja lopov je provalio u stan obivši vrata zavlačenjem alata, ali je iz nepoznatog razloga odustao od krađe te napustio stan.

Nezaobilazne su bile i krađe bicikla, a u ponedjeljak 16. srpnja ukradena su dva u Velikoj Gorici. Jedan bicikl ukraden je ispred crkve Blaženog Alojzija Stepinca između 15:30 i 17:00 sati. Lopov je ukrao bicikl marke Ghost tako što je prerezao zaštitni lanac i udaljio se u nepoznato s biciklom. Time je oštetio vlasnika za 2.500 kuna.

Istog dana, od 21:00 do ponoći nepoznata osoba ukrala je dva bicikla iz dvorišta u Ulici Dobriše Cesarića u Velikoj Mlaki.