°C 22

Putnik iz 268 zadao smrtonosnu ranu A.Š.

20.04.2017.

ivana

Policijska uprava zagrebačka sazvala je danas u 17 sati konferenciju za novinare na kojoj su objavilii nove detalje ubojstva A. Š. (29) iz Velike Gorice koji je na Uskrs pronađen mrtav u Sloboštini.

Nesretnog mladića su među posljednjima živoga vidjeli putnici ZET-a na liniji 268 i vozač s kojim se sukobio jer je htio ući u autobus bez karte o čemu su snimku objavili 24 sata.

Konferenciji su prisustvovali županijski državni odvjetnik Županijskog državnog odvjetništva u Velikoj Gorici Dražen Diklić, ovlašten za obavljanje poslova načelnika Policijske uprave zagrebačke Željko Prša i ovlašten za obavljanje poslova načelnika Sektora kriminalističke policije Antun Čavčić.

-Pokazalo se da je preminuli bio u sukobu s nepoznatom osobom s kojom se oštećeni nije poznavao ranije što se pokazalo točno nakon istrage koje još uvijek traje i koje će završiti s prepratom 60-godišnjeg osumnjičenika večeras. Utvrđeno je sljedeće: prvi autobus koji polazi iz pothodnika prema Velikoj Gorici dolazi na stajalište u 17:40, oštećenik, a sada pokojni, ulazi i na poziv vozača ne želi platiti kartu. Vozač ne želi voziti dalje i tu dolazi do verbalne preprike između vozača i mladića. Tu se uključuje jedan putnik, naš osumnjičenik, koji zahtjeva i traži od A.Š. da izađe iz autobusa. Dolazi do naguravanja i kontakta između njih dvojce, oni izlaze iz autobusa i osmnjičenik u tom naguravanju iz džepa vadi nož tzv. skakavac kojim je zadao jednu ubodnu ranu. Oštećeni je ostao na nogama, osumnjičeni se vraća u autobus i vozi dalje, a koju minutu kasnije A.Š. pada i ostaje bez svijesti-izvijestio je Antun Čavčić načelnik Sektora kriminalističke policije.

Slijedi ispitivanje 60-godišnjeg osumnjičenika za kojeg će se tražiti istražni zatvor.

Podsjetimo, teško ozlijeđeni mladić pronađen je u nedjelju oko 18 sati na livadi u novozagrebačkom naselju Sloboština. Primjetila ga je vozačic akoja je pozvala policiju, a vozač drugog autobusa na liniji 268 koji je kasnije naišao pokušao ga je reanimirati. Od zadobivenih ozljeda A.Š. umro je nekoliko sati kasnije u Kliničkom bolničkom centru Zagreb.

 

Video: 24sata