°C 3

Radionica: Kako do potpore za nepoljoprivredne djelatnosti

26.02.2018.

Redakcija

LAG Zrinska gora-Turopolje u suradnji s Gradom Velika Gorica organizira predstavljanje natječaja iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske Podmjera 6.2. “Potpora ulaganju u pokretanje nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima” raspisan od strane Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.

Predstavljanje natječaja će se održati u srijedu 28. veljače 2018. s početkom u 18:00 sati u Društvenom domu u Vukovini. Svrha natječaja je stvaranje novih nepoljoprivrednih djelatnosti na poljoprivrednim gospodarstvima uz održavanje postojeće zaposlenosti ili stvaranje novih radnih mjesta s ciljem smanjenja depopulacije i poticanja održivog razvoja ruralnih područja.

Potpora po pojedinom prijavitelju iznosi 50.000 eura, a intenzitet potpore je 100% prihvatljivih troškova.

-Potencijalni prijavitelji su fizičke i pravne osobe upisane u upisnik poljoprivrednih proizvođača najmanje 12 mjeseci prije podnošenja zahtjeva za potporu.Prijave na natječaj započinju 12. ožujka 2018. godine, a otvorene su do 23. travnja 2018. godine. Radionica je besplatna za sve sudionike-poručili su iz LAG-a Zrinska Gora-Turopolje.

Prihvatljivi sektori za ulaganja su: a) sektor prerade i/ili marketinga i/ili izravne prodaje proizvoda b) sektor pružanja usluga u ruralnim područjima, a koji može obuhvaćati: – usluge u poljoprivrednim, šumarskim i veterinarskim djelatnostima – usluge u društvenim djelatnostima – intelektualne usluge c) sektor turizma u ruralnom području d) sektor tradicijskih i umjetničkih obrta