°C 3

Radovi na vrtiću u Cvjetnom naselju idu prema planu

26.04.2017.

ivana

Gradnja novog objekta Dječjeg vrtića "Žirek" u Ulici kralja Petra Svačića napreduje prema planu, te će novoizgrađeni prostor na jesen biti spreman za prihvat sedam odgojnih skupina.

-U novom vrtiću u Cvjetnom naselju gradnja ide po dinamičkom planu i bit će sve spremno u rujnu za prihvat djece. Obećali smo da ćemo svako dijete upisati u vrtić i na tome radimo. Ovim radovima dobiva se 1.500 kvadrata novog prostora, a ova faza radova vrijedna je 12,5 milijuna kuna. Bit će tu sedam skupina s najmodernijom didaktikom i opremom, s dječjim igralištem i naglaskom na inkluziju djece s poteškoćama u razvoju- izjavio je gradonačelnik Dražen Barišić koji je danas obišao radove na objektu u pratnji svojih suradnika.

Gradonačelnik je istaknuo kako je s ovim projektom te s građevinskom dozvolom koju su ishodili za vrtić u Selnici i dozvolom za vrtić u Maloj Buni Gorica se posebno ističe kao Grad koji najviše ulaže u predškolski odgoj.- Na idejnom rješenju je i vrtić u Maloj Buni, tražit ćemo dodjelu zemljišta od Republike Hrvatske i to nam je bitno zbog potrebe građana u Vukomeričkim Goricama i Vrhovju. Svime smo kao nijedan grad napravili pretpostavke da imamo kvalitetan odgoj i da svako dijete bude u kvalitetnom vrtiću-dodao je Barišić.

Marko Gazzari, nadzorni inženjer radova, istaknuo je kako nema problema i da sve ide prema očekivanom. S ulaganjima u predškolski odgoj zadovoljna je ravnateljica DV-a Žirek Sandra Crnić. Upravo u "Žireku" , u novom objektu, bit će tri skupine djece s poteškoćama u razvoju, program male škole i četiri redovne vrtićke skupine.

-S obzirom da smo proveli projekt uz potporu EU za djecu s poteškoćama u razvoju samim time smo dobili nova saznanja na koji način ćemo inkluzijom pomoći djeci s teškoćama u razvoju, naši odgojitelji su educirani za rad s djecom i u našem redovitom programu imamo dosta djece koja su uključena. Namjeravamo u programu predškole napraviti i takozvanu galeriju da planirana znanja prenesemo na naš program koliko možemo. Tako će djeca iz objekta u Tomaševićevoj moći ovdje doći na likovni, ili u dvoranu za tjelesne aktivnosti u adekvatnom prostoru-kazala je ravnateljica Sandra Crnić.

Galerija slika

Radovi na vrtiću u Cvjetnom naselju idu prema planu Radovi na vrtiću u Cvjetnom naselju idu prema planu Radovi na vrtiću u Cvjetnom naselju idu prema planu Radovi na vrtiću u Cvjetnom naselju idu prema planu Radovi na vrtiću u Cvjetnom naselju idu prema planu Radovi na vrtiću u Cvjetnom naselju idu prema planu Radovi na vrtiću u Cvjetnom naselju idu prema planu Radovi na vrtiću u Cvjetnom naselju idu prema planu Radovi na vrtiću u Cvjetnom naselju idu prema planu Radovi na vrtiću u Cvjetnom naselju idu prema planu