°C -2

Radovi u Velikoj Mlaki: Nova cesta, uskoro ležeći policajci i kanalizacija

16.07.2019.

Romana Šimek

Nakon što su krajem svibnja i početkom lipnja obnovljene Školska ulica i ulica Pažuli u vrijednosti od 365.000 kuna, dovršena je i obnova ulice Ivana Lackovića. Ovo je prva obnova spomenute ulice u dužini od 530 metara i 4,5 metra širine, a za koju je Grad izdvojio nešto manje od 500.000 kuna. Radove je izvodila gradska tvrtka VG Komunalac.

Također, nakon brojnih napora Mjesnog odbora i Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i promet, Policija je konačno izdala suglasnost za smirivanje prometa u Zamlačkoj ulici.

-Ovih dana stigao je i prometni elaborat, a idućeg tjedna bi izvođač radova, VG Komunalac, trebao izraditi uzdignute površine na križanju Zamlačke, Ulice Kovači i Ivana Gorana Kovačića- kažu iz Mjesnog odbora Velika Mlaka.

Uz to, također nakon mnogo pisanja i urgiranja od strane Mjesnog odbora, VG Vodoopskrba osigurala je sredstva i raspisala natječaj za izgradnju vodoopskrbne mreže i fekalne kanalizacije u Cavtatskoj ulici, ulici Tina Ujevića, ulici Dobriše Cesarića, ulice Kovači i dijelu ulice Ljudevita Gaja. Procijenjena vrijednost natječaja je 1,8 milijuna kuna. Nakon provedenog javnog natječaja i odabira izvođača, znat će se više o početku radova, ali sve bi trebalo biti dovršeno do kraja ove godine.