°C 23

Ribnica, Novo Čiče i Mraclin najbolji na Gradskom natjecanju

19.06.2017.

ivana

Gradsko vatrogasno natjecanje za djecu i mladež okupilo je u subotu gotovo pedeset ekipa u Mraclinu gdje se paralelno održavao i 4. Memorijal "Tomislav Hrkovec".

Vježbe na poligonu, s brentačama, vatrogasne štafete trajale su od 10 sati ujutro, pa do 13 sati na igralištu NK Mraclina. Najviše ekipa natjecalo se u kategoriji muške djece, njih 19, a najbolji su bili dečki iz DVD-a Novo Čiče I, drugo mjesto osvojio je DVD Ribnica, a treće Velika Buna.

U kategoriji ženske djece najbolje su bile cure iz DVD-a Ribnica, kao i njihovi kolege u kategoriji muške mladeži, dok su Mraclinke bile najbolje u kategoriji ženske mladeži.-Bilo je odlično, više nego sjajno, očekivali smo ovakav rezultat. Treniramo dva-tri puta tjedno. Inače sam broj devet u štafeti i moj dio posla je spojiti dvije cijevi na razdjelnicu i završiti štafetu-rekao nam je Nikola Slivak iz DVD-a Ribnica nakon otrčane štafete u kategoriji muške mladeži. Već tada mladi Ribničani slavili su odličan rezultat i plasman na Županijsko vatrogasno natjecanje.

Uz prve tri ekipe u svakoj kategoriji na Županijsko ide još par ekipe, među njima i ženska mladež DVD-a Kuče koja je lani na državnom bila bronačana, a kompletirani popis tko ide dalje bit će poznat ovih dana. Inače na subotnjem gradskom natjecanju i memorijalu okupilo se 48 ekipa.-Memorijal "Tomislav Hrkovec" održava se četvrti put, a pokrenut je pod vodstvom pokojnog predsjednika DVD-a Mraclin Darka Vukašinca. Naš Tomislav je bio dugogodišnji član vatrogasne ekipe, natjecatelj, prijatelj i veliki član našeg DVD-a, nažalost prerano nas je napustio u Domovinskom ratu, i dok sam ja predsjednik održavat će se turnir, nećemo dopustiti da se zaboravi-rekao nam je Antun Kos koji je na čelu DVD-a od ovog proljeća, a i sam je 40 godina u mraclinskom vatrogastvu. Kaže, domaćini su zadovoljni odazivom i organizacijom.

-Okupilo se petstotinjak djece, suci su bili fantastični, prezadovoljni smo organizacijom i svime. DVD Mraclin danas ima 60 djece aktivne u četiri ekipe, muške A i B ekipa, formiraju se polako ženske A i B ekipe, pa ćemo, nadamo se, i njih uskoro imati na natjecanjima. Djeca su zainteresirana, veseli ih to, samo treba puno volje i rada s djecom-zaključio je Kos.

Na dodjeli pehara i medalja nije nedostajalo veselja zbog izvrsnih rezultata među natjecateljima, a već ovog tjedna nastavljaju se pripreme za županijska natjecanja.

Više fotografija pogledajte OVDJE.

REZULTATI:

Djeca Ž

1. DVD Ribnica

2. DVD Kuče

3. DVD Mraclin

 

Djeca M

1. DVD Novo Čiče I

2. DVD Ribnica

3. Velika Buna

 

Mladež Ž

1.DVD Mraclin

2. DVD Ribnica

3. DVD Kuče

Mladež M

1.DVD Ribnica

2. DVD Buševec

3. DVD Mraclin

Galerija slika

Ribnica, Novo Čiče i Mraclin najbolji na Gradskom natjecanju Ribnica, Novo Čiče i Mraclin najbolji na Gradskom natjecanju Ribnica, Novo Čiče i Mraclin najbolji na Gradskom natjecanju Ribnica, Novo Čiče i Mraclin najbolji na Gradskom natjecanju