°C 14

Roditelji traže uređenje prilaza školi "Eugen Kumičić"

14.11.2017.

ivana

Na zadnjem sastanku Vijeća roditelja OŠ Eugena Kumičića pokrenuta je inicijativa za uređenjem prilaza školi od strane Kolodvorske ulice.

Razlozi pokretanja leži u želji i potrebi za povećanjem sigurnosti pješaka,u prvom planu, učenika koji svakoga dana onuda dolaze na nastavu. Isti problem istaknut je i na sjednici Dječjeg Gradskog vijeća proteklog mjeseca.

U prostoru prilaza OŠ Eugena Kumičića s Kolodvorske ulice u vrijeme prije početka nastave u jutarnjoj i poslijepodnevnoj smjeni nastaje velika gužva. OŠ Eugena Kumičića pohađaju učenici iz Gradske četvrti Pleso, Podbrežnica i Cibljanica koji dolaze u školu autobusom. Autobus koji prevozi učenike ima velike probleme kod dolaska jer često ne može niti prići školskom dvorištu gdje bi djeca trebala izaći iz autobusa. Zbog toga se on okreće na tom malom prostoru, a istovremeno mnoga djeca pješice ili biciklima dolaze u školu i „probijaju“ se kroz tu gužvu, a veoma često se tu okreću i roditelji koji automobilima dovoze djecu u školu. Ovakav promet ugrožava sigurnost djece koja bi vrlo lako mogla postati žrtve u tom prometnom „kaosu“.

-Predlažemo da se uredi dio prilazne ceste od Kolodvorske ulice do OŠ Eugena Kumičića postavljanjem nogostupa i osvjetljenja te da se uvede adekvatna regulacija prometa.
Budući da se radi o inicijativi za sigurnost naše djece djelatnici OŠ Eugena Kumičića podržat će tu inicijativu-poručila je v.d. ravnateljica Snježana Ruklić.

Zainteresirani građani mogu na porti škole potpisati peticiju za izgradnju i uređenje prilaza. Peticiju može potpisati više članova obitelji, a potrebno je pripremiti OIB.