°C 20

Ščitarjevo: Vozač (25) uhvaćen s 2,33 promila

09.07.2018.

Ivana Ćurić

Tijekom vikend akcije pojačanog policijskog nadzora u prometu za volanom pod utjecajem alkohola uhvaćeno je pet vozača.

Akcija je trajala u noćnim satima od petka do ponedjeljka ujutro, a velikogorička prometna policija zabilježila je ukupno 20 različitih prometnih prekršaja.

Trojca vozača uhvaćena su za volanom s koncentracijom alkohola u krvi između 1,01 i 1,50 promila, a nezavidni vikend-rekorder uhvaćen je ovoga puta u Ščitarjevu.

-Vozačima koji su zatečeni pod utjecajem alkohola privremeno je oduzeta vozačka dozvola i isključeni su iz prometa. Najveća koncentracija alkohola u organizmu utvrđena je kod 25-godišnjeg vozača osobnog automobila u Ščitarjevu kod kućnog broja 63, u koncentraciji od 2,33 promila. Vozač je uhvaćen 7. srpnja 15 minuta poslije ponoći. Izdan mu je prekršajni nalog i smješten je u sobu za triježnjenje u PP Velika Gorica-javljaju iz goričke policije.

Tijekom akcije policija je ispisala i četiri kazne zbog prekoračenja brzine, tri za nepropisno parkiranje, dvije kazne za nekorištenje sigurnosnog pojasa i dvije kazne za nevažeće prometne dozvole te drugo.

U vrijeme provođenja pojačane akcije nadzora vozača dogodile su se dvije prometne nezgode u kojima je nastala materijalna šteta.