°C 11

Selnica i Petina: Prosvjed zbog stajališta, semafora i „Uberovaca“

25.05.2018.

Petar Brnada

Mještani Selnice i Petine u četvrtak su u svome naselju održali prosvjed zbog autobusnog stajališta, prekratkog intervala semafora i problema s Uber vozačima.

Kako kažu, izrazito su nezadovoljni što na državnoj cesti 430 te Županijskoj cesti 311540 prilikom izgradnje nije izgrađeno niti jedno autobusno stajalište iako u dužini od 2,8 kilometara nema niti jednog stajališta na kojemu bi mogla stati autobusna linija 290 koja iz Velike Gorice preko zračne luke vozi do Kvaternikovog trga u Zagrebu.

Kontaktirali su i službu za odnose s javnošću Grada Velike Gorice odakle su im kratko priopćili da navedeno stajalište nije napravljeno jer su Hrvatske autoceste zaboravile napraviti ugibalište.

Mještani su se u vezi problematike oko autobusnog stajališta obratili i vlastima u gradu Velikoj Gorici kojima su, kako navode, još 7. svibnja 2018. godine uručili dopis no odgovor do jučerašnjeg dana nisu dobili pa su iz tog razloga i organizirali peticiju koju je do sada potpisalo 314 mještana te su organizirali mirni prosvjed. Uz to su najavili da će poduzeti i druge radnje kako bi što prije riješili spomenuti problem.

Pored problema s autobusnim stajalištem mještani Selnice i Petina istaknuli su i vrlo kratak interval rada semafora na raskrižju i dodali da je upravo zbog tog problema njihova mještanka imala automobilsku nesreću te da su Policijskoj postaji Velika Gorica uputili primjedbu na rad semafora.

-Policijska postaja Velike Gorice sa Upravnim odjelom grada Velike Gorice izvršili su očevid 4. travnja te ustanovili da vremenski interval semafora traje prekratko, no ništa se nije napravilo kako bi i ovaj problem bio riješen- požalili su se mještani.

Osim toga, mještani već dugo vremenu muku muče i s Uber vozačima koji, kako kažu, parkiraju gdje hoće te bacaju smeće gdje im se prohtije, a uz to i uriniraju po njihovim ulicama.

Sve to potaknulo je nezadovoljne mještane da jučer izađu na svoje ulice te da apeliraju na nadležne da poduzmu sve radnje kako bi se njihovi problemi u što kraćem roku riješili.

Foto: Velika Kosnica